Pentru fiecare fan al tenisului de masă, momentul devine realitate în momentul cumpărării primei palete de Ping Pong. În acest stadiu, o persoană dezvoltă un stil de joc, care depinde în mare măsură de paleta de tenis de masă. Multe palete de Ping Pong pot fi achiziționate din magazinele sportive sau din magazinul online. Paletele de tenis de masă diferă semnificativ atât în ​​funcție de caracteristici, cât și de cost.

Ghidul cumpărătorului

Primul lucru căruia trebuie să-i acorzi atenție, atunci când alegi paleta de tenis de masă, este obiectivul pe care ți l-ați stabilit. Dacă pentru tine tenisul de masă este o distracție plăcută, poți lua în considerare o paletă simplă pentru amatori. Dacă dorești să dezvolți acest sport,  trebuie să înveți subtilitățile tehnicii jocului, alegând atent paletele de Ping Pong. Principalele caracteristici ale paletei pentru tenis de masă sunt viteza, rotația mânerului, greutatea, designul, producătorul, costul. Să luăm în considerare fiecare punct în detaliu.

Viteză

Paleta de viteză are  o combinație de caracteristici ale paletei și mânerului. Paleta de viteză trebuie aleasă in funcție de grosimea paletei, tipul de lemn sau de materiale, de cauciucul care este aplicat pe suprafața paletei, și, de asemenea, de grosimea și densitatea buretelui. Pentru începători, principalul lucru este acela de a controla direcția și forța, precum și capacitatea de a da mingii o rotire. Acest lucru este posibil cu palete care oferă mai mult control și mai puțină viteză.

Mânerul

Cu cât este mai lucioasă suprafața mânerului, cu atât este mai bine pentru jucător. Materialul mânerului trebuie să ofere un echilibru bun de rotație și viteză.

Greutatea

Acest indicator este foarte individual, depinzând de vârsta și parametrii jucătorului. Pentru copii există opțiuni speciale de palete ușoare, pentru a nu simți nicio greutate în mână. Dacă nu mai ești un copil, rebuie să încerci câteva opțiuni și să o alegi pe cea mai confortabilă pentru tine.

Designul

Este cel mai subiectiv indicator. Nimeni nu vrea să joace cu o bucată de placaj, iar paleta trebuie să placă ochiul. În același timp, trebuie să fii atent la producătorii necunoscuți, care produc deseori palete de Ping Pong strălucitoare, dar de calitate slabă.

Producătorul

Acesta este un indicator foarte important. Nu contează dacă alegi o paletă de tenis de masă de la un producător autohton, dacă producătorul este angajat în echipamente profesionale. Astfel, ai mai multe șanse ca el să poată face o paletă de amator bună.

Costul

Costul paletei de Ping Pong trebuie  determinat de capacitățile tale bugetare. Perfecțiunea nu are nici o limită. Prin urmare, determină bugetul, apoi alege cea mai potrivită paletă de Ping Pong pentru tine de la branduri renumite.

TOP Cele mai bune palete de Ping Pong

Paleta Cornileau Excel 1000 ******

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • material Carbon Tehnology
  • control maxim
  • burete Fast Sponge.

Dezavantaje:

  • nu este profesională.