Fierăstrăul pendular este unul dintre cele mai populare instrumente care sunt apreciate atât de gospodari la domiciliu, cât și de profesioniști, datorită oportunităților universale.

Ghidul cumpărătorului

Fierăstrăul pendular este un instrument de mână cu acționare electrică, care are dimensiuni mici și greutate redusă. De asemenea,  fierăstraiele pendulare sunt de două feluri: de uz casnic și profesionale.

Tipuri

De uz casnic. Modelele de uz casnic sunt dotate cu mai puțină putere a resursei de lucru și, adesea, au un set mai mic de funcții auxiliare. De regulă,  permit tăierea pieselor din lemn cu o grosimea de până la 7 cm, iar de oțel cu până la 2-4 milimetri. Cerințele pentru uneltele de uz casnic nu sunt la fel de ridicate ca cele profesionale. Timpul total recomandat pentru utilizarea unui ferăstrău pendular de uz casnic, este de aproximativ 20 de ore pe lună. Desigur, modelele de uz casnic sunt mai puțin costisitoare decât cele profesionale.

Profesionale. Pentru modelele profesionale există cerințe mult mai mari, deoarece trebuie să reziste la o sarcină mult mai mare, să aibă o eficiență ridicată, să fie la fel de convenabile pentru diferite lucrări. Fierăstraiele pendulare profesionale sunt capabile să taie în grosimea lemnului până la la 80-135 mm, a oțelului – 1 cm și aluminiului până la 2 cm. Prețul depinde în mare măsură de popularitatea producătorului, de putere și de prezența funcțiilor auxiliare.

Puterea motorului

Fierăstraiele pendulare de uz casnic sunt echipate cu motoare cu puteri cuprinse între  350 – 500 W, iar cele profesionale au motoare cu o putere cuprinsă între  580-750 W. Modelele mai puternice sunt dotate cu o putere a motorului mul mai mare.

Viteza de rotații

Aceasta afectează viteza de lucru, precum și calitatea tăieturii. De obicei fierăstraiele pendulare au un interval  de rotații cuprins între  2700-3100 rpm, și chiar până la 3500 rpm.

Tipuri de tăieturi

Dispozitivul este proiectat pentru a face tăieturi în forme diferite, pe diferite materiale.

  • drepte pe orice material (foaie metalică, lemn, laminat, plastic, gips-carton, țiglă și altele asemenea);
  • curbate a oricărui material;
  • găuri rotunde de diferite diametre.

Funcții auxiliare

Mișcări auxiliare și orizontale.  Această funcție face munca mult mai productivă și, de asemenea, prelungește durata de viață a ferăstrăului. Cu toate acestea, poate înrăutăți oarecum calitatea suprafeței tăiate. Pentru o tăiere de calitate, este de dorit să dezactivezi această funcție.

Ajustarea frecvenței. Aceasta este o caracteristică foarte utilă pentru lucrul cu diferite tipuri de materiale. Există 2 opțiuni, și anume, selectarea vitezei de tăiere înainte de pornire și schimbarea frecvenței prin apăsarea butonului de eliberare. Creșterea vitezei numărului de rotații duce la creșterea eficienței.

Iluminarea zonei de lucru. Lampa încorporată asigură confortul muncii chiar și la lumină scăzută.

Ventilarea automată a rumegușului. Această funcție este realizată de către ventilatorul de răcire a motorului, care eliberează linia de tăiere de praf și rumeguș.

TOP Cele mai bune fierăstraie pendulare

Fierastrau pendular cu functie de fierastrau sabie Skil, 400 W, 3 panze

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • motor puternic 400 w
  • pentru toate tipurile de materiale
  • comutator lock on

Dezavantaje:

  • nivel mare de zgomot, 99 dB.