Inițial, proiectoarele LED pentru exterior, au fost utilizate pentru a ilumina șantierele de construcții, scenele și fațadele clădirilor. Nu a trecut mult timp și proprietarii de case, au început să aplice acest tip de lampă, pentru a lumina perimetrul casei. De fapt, aceste dispozitive sunt foarte eficiente și și-au câștigat o mare popularitate.

Ghidul cumpărătorului

Atunci când vrei să alegi cel mai bun proiector led pentru exterior, trebuie să te gândești la scopul acestuia. De acest lucru va depinde alegerea parametrilor caracteristici. În viața de zi cu zi, proiectoarele cu led sunt folosite din trei motive: pentru a da unui design peisagistic un aspect mai original, pentru a lumina clădirea și strada și pentru a lumina piscina.

Intensitatea luminii

În ceea ce privește intensitatea luminii, trebuie să alegi o lampă cu un flux luminos direcțional. De asemenea, strălucirea trebuie să fie monocromă și nu cu jocuri de lumini. Pentru protecție, trebuie să selectezi un dispozitiv cu senzor de mișcare și strălucire direcțională, dar nu foarte luminoasă. De asemenea, LED-ul poate fi unul puternic sau o matrice. Matricea nu este recomandată, deoarece se încălzește rapid și oferă o luminozitate redusă.

Lumina LED

Prima și cea mai modernă variantă, este proiectorul LED, deoarece în spatele led-urilor există viitorul. Avantajele pe care le oferă proiectoarele LED pentru exterior sunt următoarele:

 • consum redus de energie
 • durata lungă de viață, de 50.000 ore
 • rezistența la vibrații
 • grad ridicat de protecție IP
 • pot fi utilizate atât la temperaturi foarte reduse de -30 grade C, cât și la temperaturi foarte ridicate de +40 grade C
 • au o resursă nelimitată de pornire și oprire.

Consum de energie

Pentru versiunea LED, este suficientă o putere de 30 W. LED-urile economisesc în mod semnificativ energia electrică și în același timp au performanțe ridicate.

Tipuri

Proiectoarele LED pentru exterior sunt:

 • Staționare. Proiectoarele staționare sunt fixate pe zidurile exterioare ale clădirilor.
 • Mobile. Dispozitivele mobile au un atașament mobil și un mâner pentru a transfera dispozitivul dintr-un loc în altul.

Gradul de protecție și umiditate

Gradul de protecție împotriva umidității și a prafului este marcat cu literele IP și trebuie să fie de cel puțin 65, dacă dispozitivul este amplasat în aer liber. În mod ideal, trebuie să alegi protecția maximă posibilă, care este IP 68, pentru a te asigura de funcționarea normală a dispozitivului.

Carcasa

Carcasa corpului de iluminat trebuie să fie în mod necesar din aluminiu sau un aliaj cu acest metal. Modelele cu carcasa din plastic nu sunt rezistente la deteriorările mecanice și la temperaturile ridicate.

Alimentare

Alimentarea se poate face la sursa de curent sau pe baterii. Opțiunea pe baterii este ideală, dacă dispozitivul este folosit doar temporar sau dacă există întreruperi de curent frecvente.

Forma

Poate părea destul de ciudat, însă, de forma corpului depinde funcționalitatea acestuia. Forma pătrată este potrivită pentru iluminarea uniformă a unei suprafețe mari, cele rotunde au un flux luminos direcțional, iar cele liniare sunt potrivite pentru piscine și fațadele clădirilor.

TOP Cele mai bune proiectoare LED pentru exterior

Proiector LED 50W, pentru exterior, gri

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

 • clasa de eficiență energetică A+
 • autonomie 5500 ore
 • flux luminos 4000 lm.

Dezavantaje:

 • model clasic.