Deci, știi deja sigur că ai nevoie de un dezumidificator de aer de uz casnic. Acest lucru înseamnă că umiditatea din apartament, casă sau birou este prea mare, ceea ce duce la consecințe negative, fiind reprezentate de un miros neplăcut, un aer „învechit”, o ciupercă care se dezvoltă etc. Parametrii și caracteristicile funcționale trebuie să fie optime, pentru sarcina ta de a alege un dezumidificator Trotec. Nu are niciun sens să plătești în plus pentru un dispozitiv inutil, mai ales că pe piață există destule modele de  dispozitive Trotec.

Ghidul cumpărătorului

Design

Acest lucru este important, deoarece dezumidificatorul de aer este dezvoltat de o tehnologie destul de avansată, iar dimensiunile dispozitivului, chiar și a unuia performant sunt destul de compacte și reduse.  De aceea designul trebuie să fie unul modern care să îți permită să nu îl ascunzi, ci să atragă ochiul uman.

Productivitate

Performanța dezumidificatorului este probabil cel mai important parametru. Dezumidificatorul trebuie, într-o perioadă destul de scurtă, să elimine umezeala din  cameră și să mențină umiditatea necesară, fără prea multe dificultăți. Un dezumidificator slab poate funcționa fără oprire, menținând în același timp parametrul de umiditate necesar, însă, consumând constant energie electrică. În plus, prin funcționarea non-stop a  dispozitivului, durata sa de funcționare este redusă considerabil. Un dezumidificator prea puternic va usca suficient camera, și,  destul de repede, dar dezumidificatoarele cu performanțe excesive, vor consuma energie electrică degeaba. De asemenea, în majoritatea cazurilor, cu cât capacitatea dezumidificatorului este mai mare, cu atât este mai mare nivelul de zgomot.

Schimb de aer

Determină volumul camerei care trebuie drenată. Formula este simplă: V = S * H . V – volumul (m3), suprafața S (m2), H – înălțimea plafoanelor (m).  Acum,  analizează parametrii dezumidificatorului Trotec. Acest număr trebuie să depășească volumul camerei drenate de 3-4 ori.  Acest lucru  înseamnă că într-o oră aerul va trece prin dispozitiv, aproximativ de 3-4 ori. Dacă schimbul de aer al dezumidificatorului are un nivel  scăzut, atunci scurgerea nu va mai fi utilă. De exemplu,  dacă volumul camerei este de 50 m3, prin urmare, se recomandă un dezumidificator cu un debit de aer de 150-200 m3/h și peste.

Nivel de zgomot

Întrucât un dezumidificator de uz casnic este utilizat în spații rezidențiale,  în 90% din cazuri nivelul de zgomot devine un indicator important. Este puțin probabil să fii fericit dacă dezumidificatorul este puternic. În medie, nivelul de zgomot al agentului deshidratant de dimensiuni medii, variază între 40 și 50 dB. Încearcă să alegi dezumidificatorul cât mai liniștit posibil. Este de dorit să folosești un dezumidificator cu un nivel de zgomot de până la 46 dB.

Consum de energie

Consumul de energie al unui dezumidificator, de regulă, depinde direct de performanțele sale. Dar, există producători care încearcă să reducă la minimum costurile cu energia, menținând în același timp productivitatea. Astfel de dezumidificatoare pot costa mai mult, dar în procesul de operare să fie economice.

TOP Cele mai bune dezumidificatoare Trotec

Dezumidificator Trotec TTK 40E

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • capacitate rezervor 3,5 l
  • 2 trepte viteze centrifugare
  • Oprire automată, Timer, Autorestart.

Dezavantaje:

  • carcasă din plastic.