Mulți oameni folosesc în gospodărie două tipuri de aspiratoare de dimensiuni complete, unul pentru curățenia  generală, iar al doilea  pentru a menține curățenia zilnică. Acestea pot fi un aspirator robot sau un aspirator vertical. Este important să combini consumul de energie și puterea de aspirație,  precum și capacitatea de a regla puterea sau puterea fluxului de aer. Un astfel de dispozitiv este aspiratorul Karcher.

Ghidul cumpărătorului

Consum de energie

Se pare că multe dintre cele mai puternice aspiratoare, cu cât au puterea mai mare, cu atât mai bine. Producătorii concurează, oferind pe piață aspiratoare cu o putere de  2000 wați, 2200 wați, 2400 wați. În Europa, a fost interzisă recent vânzarea de aspiratoare, cu o capacitate mai mare de 1700 W (pentru a economisi energie electrică), scoțând pe piață o mulțime de modele care consumă mult mai puțină energie, de exemplu, un aspirator Karcher 1000 W.

Controler

Controlerul poate fi un sistem electronic,  amplasat pe carcasă sau pe mâner și poate fi mecanic, cu o supapă, prin care este posibil să se slăbească forța fluxului de aer.

Puterea de aspirație

Puterea de aspirație este măsurată în wați  și nu există metode și standarde uniforme de măsurare, astfel încât trebuie să ai încredere sau să nu ai încredere în producător. Prin urmare, atunci când un dispozitiv ieftin îți promite 450 w,  trebuie să fii atent. Puterea de aspirație de  300 w este destul de decentă și suficientă pentru curățarea casei.

Filtrul

Toată lumea a auzit despre filtrele HEPA, dar nu toată lumea înțelege ce sunt, dacă există o diferență între filtrele HEPA și alte tipuri. HEPA este un filtru pentru purificarea fină a aerului de ieșire, care reține până la 99,99% din cele mai mici particule de praf,  cum ar fi polenul și  acarienii de praf. Abrevierea HEPA se referă la: Aerul cu particule de înaltă eficiență  pentru eliminarea particulelor sau reținerea foarte eficientă a acestora. Filtrele HEPA au o clasificare – de la 10 la 14. De fapt, există mai multe clase, dar acestea sunt folosite în aspiratoarele de uz casnic.

Ușurința de utilizare

Dimensiunea contează: uită-te la greutatea și dimensiunile aspiratorului, estimând cât de convenabil va fi să îl muți și să-l stochezi. În ceea ce privește manevrabilitatea, modelele Karcher, se rotesc la 360 °.  Roțile trebuie  să se rotească liber pe aspirator, în ​​caz contrar există o șansă de a fi epuizate în timpul curățării. În ceea ce privește greutatea, modelele de înaltă calitate nu sunt prea ușoare, pentru că în timp ce puțini oameni pot face motoare foarte mici și ușoare, corpul dispune de o  mulțime de piese din plastic și piese metalice mici. În cazul în care modelul cântărește 7-8 kg, dar în același timp este ușor manevrabil,  poți face față cu ușurință acestuia.

TOP Cele mai bune aspiratoare Karcher

Aspirator multifunctional Karcher MV3 Premium Fireplace Kit

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • putere 1000 w
  • capacitate colectare 17 l
  • multi-suprafețe.

Dezavantaje:

  • nu dispune de derulator automat pentru cablu.