Oalele din oțel inoxidabil, sunt unele dintre cele mai frecvent utilizate în bucătăriile noastre. Acest lucru nu este surprinzător. Vasele din inox sunt durabile, rezistente la deteriorări mecanice, zgârieturi, coroziune și temperaturi ridicate. Desigur, servesc perfect pentru gătitul felurilor de mâncare de zi cu zi. Vasele din otel inoxidabil nu sunt periculoase. Sunt oale obișnuite și complet sănătoase și nu există contraindicații care pentru utilizarea lor.

Ghidul cumpărătorului

Oalele din inox au o serie de calități remarcabile care le fac atât de populare:

Distribuția căldurii

Oalele din inox au o distribuție uniformă a căldurii. Acest lucru se datorează faptului că fundul oalei din oțel inoxidabil este realizat din materiale care sunt diferite în ceea ce privește conductivitatea termică, situate în straturi. Oțelul inoxidabil în sine este un aliaj de crom și nichel cu fier. În mod ideal, oala trebuie să respecte standardele 12х18Н9 și să fie fabricată din oțel de calitate 18/8. Între straturile de oțel inoxidabil există un disc de cupru sau aluminiu, care se încălzește rapid și acumulează căldură. Acest fund se numește capsular.

Grosimea peretelui

Toate informațiile despre grosime, materialul fundului și pereți trebuie să fie înregistrate în pașaportul pe care producătorul îl emite pentru produsele sale. Astfel, grosimea pereților trebuie să fie cuprinsă între 0,5-1,2 mm, iar grosimea capsulei de distribuire a căldurii, cea făcută din cupru de 1,5 mm și cea din aluminiu de 3 mm.

Capacul și mânerul

O oală din inox poate avea un capac rezistent la căldură din inox sau sticlă, cu un suport din plastic sau metal. Principala cerință – capacul trebuie să se potrivească perfect cu diametrul oalei. Capacul trebuie să prezinte și o supapă pentru aburi. Produsele scumpe de înaltă calitate, au mânere realizate din inox și garnitură din silicon. Mânerele sunt fixate pe corpul vasului cu nituri sau o metodă mai sigură, prin sudarea punctată.

Marcarea

Fiecare producător este obligat să precizeze gradul de date din care este fabricat produsul, precum și toți parametrii tehnici, cum ar fi,  diametrul, mânerele, capacitatea oalei, care poate fi  de 30 de litri, 50 de litri etc. Acest lucru este necesar pentru a evita falsificarea. De asemeni aspectul oalelor din inox trebuie să fie strălucitor, fără zgârieturi.

Avantaje

Oalele din oțel inoxidabil nu eliberează substanțe nocive în produsele alimentare, și, prin urmare sunt considerate ecologice. De asemeni, în ele poți să gătești orice. Sunt ușor de curățat după gătit și nu au regim special la contactul cu alte metale. Datorită pereților strălucitori, astfel de oale dau mai puțină căldură mediului exterior și mențin mâncarea fierbinte mai mult timp. În timpul utilizării, aceste oale nu se deformează și nu răspund la schimbările de temperatură. Dacă oala este bine realizată, atunci mâncarea din ea este încălzită în mod uniform și nu arde pe pereți. Este potrivită pentru toate tipurile de mașini de gătit.

TOP Cea mai bună oală din inox

Set 8 piese Heinner Aleida, Inox

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • Inox
  • 8 piese
  • Compatibile cu mașinile de spălat
  • Material mâner din inox și silicon
  • Compatibile cu toate mașinile de gătit.

Dezavantaje:

  • Nu deține.