De mult timp oamenii s-au obișnuiți să gătească ouă într-un mod simplu, fierbându-le în apă. Însă, în lumea modernă au fost inventate dispozitive speciale care permit fierberea oului. Acestea sunt aparate electrice și cu ajutorul lor nu trebuie să îți mai faci griji pentru sănătatea ta, calitatea și gustul lor. Și este convenabil, deoarece poți să gătești o mulțime de ouă. Dacă îți place să prepari în mod regulat ouă fierte, atunci cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu ajutorul unui fierbător de ouă electric. Cel mai util este persoanelor care sunt pe o dieta cu proteine, deoarece meniul lor include un număr mare de feluri de mâncare din ouă.

Ghidul cumpărătorului

Fierbătoarele electrice de ouă au o construcție simplă, care constă dintr-un corp, capac, parte electronică, suport pentru ouă, rezervor de ouă și panou de control.În același timp, sunt disponibile pe piață, diverse variante de astfel de modele. Pentru a face alegerea corectă, trebuie să cunoști parametrii cheie.

Număr de celule

Numărul de celule este numărul de suporturi pentru ouă, pe care le conține dispozitivul. Acestea pot fi de la 1 la 8 bucăți. Cu un consum moderat de ouă, numărul optim de celule este de 3-4 bucăți. Sportivii sau persoanele care au o dietă proteică pot alege un dispozitiv care să fiarbă simultan 4 sau mai multe ouă. Trebuie, de asemenea, remarcat faptul că ouăle variază în funcție de dimensiune. Merită să alegeți un dispozitiv cu celule mai mari, deoarece acestea pot găti atât ouă mici, cât și ouă mari.

Consum de energie

Puterea unui fierbător electric de ouă, standard, este de 250-400 wați. În funcție de numărul de celule și de timpul de fierbere, cantitatea de energie electrică consumată variază. Deci, cu cât mai puține ouă sunt preparate, cu atât mai puțină energie electrică este consumată. În acest caz, merită să iei în considerare faptul că un dispozitiv cu 8 celule va consuma mai multă energie electrică, indiferent dacă fierbi un ou sau opt.

Materiale

De obicei, producătorii folosesc trei tipuri de materiale:

  • Plastic. Este folosit cel mai des și s-a dovedit a fi bun, dar nu întotdeauna calitativ. Deci, dispozitivul din plastic poate căpăta un miros de sintetice, care nu se erodează în timp. În plus, fisurile din plastic, cel mai probabil, nu pot fi evitate.
  • Oțel inoxidabil. Acesta este cel mai bun material, iar acest lucru se datorează rezistenței mari a materialului. Un astfel de dispozitiv este mai greu, dar, de asemenea, arata mai elegant.
  • Sticlă rezistentă la căldură. Menține temperatura bine, dar nu întotdeauna rezistă căderii pe podea, sau chiar mai mult din gresie sau porțelan. Deci, acesta este un dispozitiv fragil și necesită un tratament atent.

Cel mai frecvent utilizate sunt fierbătoarele de ouă electrice combinate cu plastic și inox, deoarece sunt mult mai durabile.

Panou de control

Modelele simple au numai butoanele „Enable/Disable”. Este foarte convenabil dacă sunt echipate nu numai cu un indicator luminos, ci și cu un semnal sonor. În modele mai sofisticate există un cronometru electronic. Această funcție face posibilă fierberea ouălor în diferite moduri cum ar fi moi sau fierte tari.

TOP Cele mai bune fierbătoare de ouă electrice

Fierbator oua Zass ZEB 07, 350W, 7 compartimente

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • Inox
  • MPutere 350 W
  • 7 celule
  • Suport detașabil

Dezavantaje:

  • Nu are funcții suplimentare.