Frecvența utilizării dispozitivelor electronice personale pe stradă crește în fiecare zi, creând astfel, o cerere de încărcare a acestora fără a utiliza o rețea electrică. Cea mai populară sursă de energie este încărcătorul solar portabil. Încărcătoarele solare pentru drumeții, percep încărcarea rapidă și calitativă a dispozitivelor tale electronice, dacă ești într-o excursie sau în călătorii de afaceri. Aceste dispozitive au flexibilitate absolută, ocupă foarte  puțin spațiu în timpul transportului și nu se tem de umiditate și ploaie. Dispozitivele permit încărcarea electronică fără folosirea bateriilor tranzitorii, ci direct de la panoul solar.

Ghidul cumpărătorului

Înțelegând rolul elementelor principale ale lanțului de energie electrică, poți stabili ce tehnologie este potrivită pentru tine.

Suprafața

Cu cât panoul este mai mare, cu atât mai multă lumină solară se poate colecta și converti mai rapid în energia care se acumulează în baterie. Un panou mai mic este mai ușor de ambalat și de transportat, dar procesul de reîncărcare va dura mai mult. O suprafață mare este perfectă pentru a fi utilizată în condiții meteo nefavorabile sau lumină solară inadecvată, de exemplu, în timpul iernii. Timpul de încărcare în acest caz poate varia de la 4 la 16 ore, în funcție de panoul însuși și de condițiile de iluminare.

Putere

Puterea panoului solar este determinată în wați. Cu cât indicatorul este mai mare, cu atât mai multă energie electrică este produsă într-o anumită perioadă de timp.

Panouri semi-rigide sau rigide

Panourile solare policristaline (semi-flexibile) pot fi pliate sau desfăcute pentru a fi transportate mai convenabilă și, dacă este necesar, dislocate și utilizate. Aceste opțiuni oferă mai multă mobilitate decât multe panouri rigide. Acordă atenție opțiunilor pentru montarea propusă a panoului solar. Mulți producători oferă posibilitatea de a atașa încărcătorul solar la un rucsac, bicicletă sau acoperiș de cort.

Cu combustie de hidrogen

Cea mai recentă soluție inovatoare pentru încărcătoarele solare portabile este generarea energiei electrice de la hidrogen, adică crearea energiei electrice prin reacția chimică. Acest lucru necesită un cartuș  cu hidrogen. Tensiunea generată va fi suficient de mică, dar este disponibilă în orice moment.

Tipuri de tehnologii

În total, există 3 tehnologii:

  • monocristaline
  • policristaline
  • amorfe (flexibile non-cristaline).

Panourile solare flexibile sunt amorfe și produc energie electrică direct de la radiațiile ultraviolete, ceea ce le permite să lucreze chiar și în condiții de vreme noroasă pe timp de zi. În același timp, panourile monocristaline și policristaline  funcționează numai de la lumina soarelui vizibil.

Funcții suplimentare

Cele mai multe încărcătoare solare portabile au indicatoare de încărcare cu LED-uri, care arată capacitatea de încărcare a acumulatorului. Adesea, acești indicatori indică o încărcare aproximativă. Prin urmare, nu trebuie să ai încredere absolută în această funcție.

De asemenea, există încărcătoare solare portabile cu oprire automată, care va fi convenabilă pentru utilizare pe timp de noapte sau când nu va fi posibilă deconectarea dispozitivului la timp. Unele încărcătoare au o funcție de bliț LED încorporată. Această funcție va fi utilă pentru cei care iau acest dispozitiv la o plimbare, la un picnic sau în mașină.

TOP Cele mai bune încărcătoare solare

Incarcator solar slim 5200mAh, Negru

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • Universal
  • Protectia supraincalzire
  • Protectie la scurtcircuit
  • Are o greutate ușoară.

Dezavantaje:

  • Nu deține.