Dacă ești un pasionat de mașini și ai achiziționat recent o mașină, este timpul să te gândești să cumperi un redresor pentru baterie. De acest dispozitiv vei avea nevoie mai repede decât crezi, mai ales când vine vorba de frig. Desigur, în timpul călătoriei bateria este reîncărcată de la generator, dar de multe ori acest lucru nu este suficient. Atunci când conduci în mediul urban, se recomandă încărcarea bateriei cel puțin o dată pe trimestru. Înainte de instalarea timpului rece, bateria trebuie încărcată. În plus, s-ar putea să existe o situație când ești plecat în vacanță sau în călătorie de afaceri. Pentru a aduce bateria la viață, ai nevoie de un redresor auto.

Ghidul cumpărătorului

Piața de mașini oferă nenumărate tipuri de redresoare auto de diferite calități și costuri, dar alegerea dispozitivului trebuie abordată cu toată responsabilitatea. Trebuie avut în vedere că nu fiecare redresor se potrivește bateriei mașinii tale. Este important să știi ce tip de baterie folosește mașina ta. Există dispozitive cu caracteristici diferite într-o gamă largă de prețuri.

Principalele caracteristici

Sarcina principală a fiecărui redresor auto este de a restabili capacitatea bateriei mașinii, în timpul căreia curentul alternativ din rețeaua de 220 de volți este convertit la o constantă de 12 volți. Pentru a afla ce tip de redresor este cel mai bun pentru o anumită baterie, ia în considerare cele mai frecvente tipuri de baterii. Pentru a încărca bateria tip AGM sau GEL, utilizează dispozitive special concepute sau universale, având funcția de mod de comutare pentru a asigura interacțiunea cu aceste tipuri de baterii. Prin ajustare, redresoarele pot fi manuale, semi-automate sau automate. Când se cumpără, este mai bine să se acorde preferință celui din urmă, deoarece procesul de încărcare este complet controlat de partea programului  dispozitivului și, dacă este necesar, se face o oprire automată.

Moduri de operare

Modelele moderne cu memorie îți permit să alegi funcția de încărcare a bateriilor cu un electrolit de tip gel sau absorbit. Este foarte important să te asiguri că modul de operare corespunzător este setat, deoarece, spre deosebire de bateriile WET, chiar și o ușoară creștere a tensiunii poate duce la defectarea bateriei. La alegerea unui dispozitiv, întreabă de opțiunea „Boost”, care presupune o încărcare rapidă cu curent.

Tensiunea

Tensiunea de ieșire este unul dintre parametrii cheie ai dispozitivului, și trebuie să coincidă cu tensiunea rețelei de la bord. Bateriile cele mai frecvent utilizate, sunt de 12 volți, astfel încât cele mai multe dispozitive sunt concepute pentru ele, dar există și încărcătoare care oferă 24 de volți, adaptate pentru a lucra cu două baterii de 12 volți, pentru camioane sau microbuze.

Capacitatea de încărcare

Curentul nominal este de 10% din capacitatea bateriei, astfel încât, poți determina ce redresor este cel mai bun pentru bateria ta. Astfel, pentru o capacitate a bateriei de 60 A/h, curentul de încărcare trebuie să fie egal cu 6 A.

Tipuri de protecție și siguranță

Prezența protecției împotriva supraîncărcărilor, căderilor de tensiune, conectării necorespunzătoare a terminalelor, reîncărcării, va asigura stabilitatea și lungimea de funcționare a dispozitivului.

TOP Cel mai bun redresor auto

Redresor auto 6-12V, curent incarcare 6A, model PRO 6A

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • adecvat pentru auto și moto
  • protecție polarizare inversă
  • protecție suprasarcină
  • indicator cu LED
  • Compatibile cu toate mașinile de gătit.

Dezavantaje:

  • Nu oprește automat încărcarea bateriei.