Scările din aluminiu sunt folosite practic în orice domeniu de activitate. Ai nevoie să atârni un candelabru, să îndrepți un tablou, să iei o carte dintr-un raft înalt, scara din aluminiu te poate ajuta. Vrei să acoperi peretele cu tapet, să tencuiești fațada casei,  scara din aluminiu este utilă peste tot. Acest echipament este foarte stabil chiar și pe linoleum, și chiar și pe terenul umed. Poate fi setată în poziția de lucru în câteva secunde, apoi pliată și pus în cămară.

Ghidul cumpărătorului

Cumpărătorii spun că cu acest echipament este ușor de manevrat, este stabil și durabil și chiar și după mai mulți ani de utilizare,  structura rămâne în aceeași formă. Scările din aluminiu sunt rezistențe, ușoare și fiabile, în ultimii ani înlocuind analogii fragili și grei din lemn. Astăzi, scara din aluminiu poate fi folosită la fel de eficient atât în ​​viața de zi cu zi, cât și în producție. Datorită plasticității speciale a aliajelor de aluminiu, scările de acest tip sunt realizate din structuri goale, care le oferă o rezistență suplimentară și ușurință. Chiar și modelele multi-secțiune sunt ușor de transportat și instalate în locurile potrivite.

Domeniul de aplicare

Scopul de utilizare a scărilor din aluminiu este extrem de larg: ele sunt la fel de bune pentru lucrările de construcție și finisare, instalarea echipamentelor electrice și repararea sistemelor de ventilație, în industrie și în casă.

Principalele avantaje

Fiabilitatea în orice vreme, deoarece aliajul de aluminiu nu este capabil să absoarbă apă și, prin urmare, scara nu devine alunecoasă și periculoasă. Spre deosebire de lemn, aluminiul este rezistent la căldură puternică, ceea ce crește și mai mult rezistența structurii. Scările din aluminiu nu sunt supuse îmbătrânirii, frecării și dezintegrării sub influența precipitațiilor și mediului biologic. Sunt ușor de instalat și transportat.

Numărul de secțiuni

  1. O singură secțiune.  De regulă, sunt folosite pentru a lucra cu o sarcină mică. Acesta este cel mai simplu model de scară din aluminiu. Poate fi utilizată numai cu un suport extern suplimentar, vertical sau orizontal. Scările dintr-o singură secțiune ocupă puțin spațiu, sunt ușoare, mobile și necostisitoare. Ele sunt populare pentru o gamă largă de utilizatori. Acestea sunt de obicei achiziționate în scopuri casnice, suburbane sau în construcții.
  2. Două secțiuni.  Modele comune utilizate pentru lucrări de reparații și de fațadă, pentru a întinde diverse cabluri și fire, precum și pentru construcție și reparații. Ele sunt compacte și pot fi transformate în două scări cu trepte. Înălțimea de ridicare reglabilă împreună cu construcția telescopică, permit lucrul la diferite înălțimi. Stabilitatea se realizează datorită stabilizatorului cu lățimea mărită.
  3. Trei secțiuni. Sunt mai potrivite pentru munca profesională, deoarece sunt multifuncționale. Aceasta extinde foarte mult domeniul de aplicare al lor. Profesioniștii le apreciază pentru versatilitatea și fiabilitatea lor.
  4. Patru secțiuni – scări cu balamale – transformatoare. Ele sunt utilizate cu succes în diferite condiții. Acestea pot fi lucrări de asamblare, reparații sau construcții sau acoperișuri. În ciuda faptului că pot rezista la sarcini de până la 150 kg, ele au o greutate mică și sunt convenabile în transport.

TOP Cea mai bună scară din aluminiu

Scara aluminiu 3 tronsoane 3×11 trepte, profesionala, lung extinsa 6.36 m, fabricata in UE

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • 3 secțiuni
  • oferă stabilitate
  • dopuri antiderapante
  • greutatea maximă de 150 kg

Dezavantaje:

  • Nu deține.