Jocul de  baschet  este unul dintre cele mai faimoase și practice sporturi din lume, și,  poate că, baschetul este unul dintre puținele jocuri care este interesant și iubit de toată lumea. Divertismentul jocului, atrage tot mai mulți fani zi de zi. După cum știe toată lumea, baschetul este un joc de echipă cu o minge. Scopul este de a arunca cât mai multe mingi în inelul coșului. Având în vedere faptul că astăzi aproape fiecare curte are un coș de baschet instalate, acest joc este o opțiune ideală pentru a fi jucat în sezonul cald. Pe măsură ce copilul tău crește se va alătura jocului, iar terenului de baschet în compania prietenilor va deveni o tradiție. Pentru acest lucru ai nevoie de un coș de baschet durabil și de cea mai bună calitate.

Ghidul cumpărătorului

Coșul de baschet este atașat pe un ecran sau platformă cu forma dreptunghiulară sau pătrată, astfel încât să nu se transmită nici un fel de forțe inelului care este atașat direct pe ecran. În consecință, nu trebuie să existe un contact direct între inel, dispozitivul care fixează inelul de ecran și scutul însuși. Cu toate acestea, diferența dintre coș și jucător, trebuie să fie astfel încât degetele să nu poată atinge coșul. Un coș de baschet este componenta obligatorie a terenului de baschet. Lumea a adoptat standarde pentru aceste elemente, care sunt stabilite de Federația Internațională de Baschet.

Dimensiuni

Pentru suspendarea pe ecran este necesară o instalare rigidă pentru a asigura că produsul nu se îndoaie sau nu se mișcă. Dimensiunea produsului este de 1,8×1,05 metri, iar distanța de la margine la podea trebuie să fie de 2,9 metri. NBA a stabilit următoarele standarde: dimensiunea ecranului este de 72×42 inci, iar cele două panouri sunt instalate în capetele opuse ale câmpului.

Material

Materialul trebuie să fie durabil și rezistent la impact. Aceste tipuri de material pot fi de exemplu, sticlă călită, acril, lemn.  În modelele de scuturi de baschet non-staționare cu o rețea, se utilizează aceleași elemente de montare ca și pe consolă pentru suspendarea plaselor. Acest lucru vă da rezistență coșului la greutatea produsului și astfel, poți juca în siguranță.

Diametrul

Inelul sau coșul este un cerc din metal (oțel), care este acoperit cu o plasă fără fund. Acest element trebuie instalat la o distanță de 3.05 metri de podea și 0.15 metri de marginea inferioară a ecranului. Diametrul interior poate varia de la 45 la 45,7 centimetri. Inelul coșului de baschet este vopsit într-o culoare strălucitoare, cel mai adesea portocaliu. Încărcarea coșului nu trebuie transferată pe tabloul de distribuție, prin urmare trebuie acordată o atenție deosebită instalării produsului.

Sisteme de fixare

Sistemele de fixare ale oricărui coș, trebuie să compenseze 35-50% din energia care este atașată inelului. Coșurile instalate pe un singur site,  nu trebuie să depășească 5%. Este permisă instalarea coșurilor cu un amortizor. În acest caz, acestea trebuie să îndeplinească următoarele cerințe: caracteristica revenirii mingii trebuie să fie similară cu caracteristica unui coș fără un amortizor. Amortizorul trebuie să asigure pe deplin o astfel de caracteristică și în același timp să protejeze inelul și scutul.

TOP Cel mai bun coș pentru baschet

Cos Baschet Sklz Pro Mini Hoop XL

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • inel pliabil metalic
  • set cu minge, cos, panou
  • plasă pentru inel.

Dezavantaje:

  • Pret prea mare