Oțelul inoxidabil se distinge prin înalta rezistență, fiabilitate și durată lungă de viață. Cu o utilizare și o îngrijire corespunzătoare, setul de oalele de inox va dura peste douăzeci de ani. Astfel de produse sunt rezistente la uzură, șoc și deformare. Nu se zgârie și nu se ard. Este important să alegi un set de oale care să dureze mult timp, să aibă diferite dimensiuni și să te bucuri de aspectul lor.

Ghidul cumpărătorului

Oțelul inoxidabil nu poate fi zgâriat cu cuțitul sau alte unelte de bucătărie. Acest material se caracterizează prin rezistență și durabilitatea, rezistență la foc și la uzură. Într-o cratiță din oțel inoxidabil, poți găti orice fel de mâncare. Setul de oale este potrivit pentru gătit și pentru depozitarea pe termen lung a preparatelor.

Volum

Pentru funcționalitate și practică, în set trebuie să fie prezente cel puțin trei oale cu volume diferite, de 1 l, 2-2,5 l și mai mult de trei litri. Experții recomandă alegerea volumului la calculul unui litru pe persoană. Dacă intenționezi să gătești supe, compoturi și mâncăruri pentru mai multe persoane, alege oale cu un volum de cel puțin trei litri.

Pentru a pregăti mâncarea pentru una sau două persoane și pentru a găti legume sau cereale, este potrivit un recipient cu un volum de 1 sau 2 litri. Pentru gătit ouă și sosuri, pentru a încălzi alimentele pe aragaz, alege vase mici sau de până la un litru. În bucătărie ai nevoie de oale din oțel inoxidabil, care sunt potrivite pentru prepararea oricărui produs alimentar.

Grosimea peretelui și fundul

Depinde de felul în care preparatele gătite se vor menține și vor distribui căldură. Oalele din inox, pot avea de la două până la cinci straturi de metal în partea inferioară. Toate informațiile despre grosime, materialul fundului și pereții oalei, sunt înregistrate în pașaportul pe care producătorul îl emite pentru produsele sale.

Manere

Pentru oalele din inox, producătorii folosesc:

  • oțel
  • lemn
  • plastic rezistent la căldură
  • ceramică.

Mânerele sunt fixate pe corpul vasului cu nituri sau printr-o metodă mai sigură,  sudarea în puncte.

Capac

Capacul poate fi din oțel sau sticlă, cu un suport din plastic sau metal. Principala cerință este ca acesta să se potrivească cu diametrul oalei. De asemenea, ideal ar fi să aibă o supapă pentru aburi.

TOP Cele mai bune seturi de oale de inox

Set oale inox 18/10, 12 piese Bohmann, 5 straturi, inductie, capace sticla, inox

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • pentru toate tipurile de sursă de căldură
  • cu capace
  • 5 straturi de bază.

Dezavantaje:

  • cea mai mare dimensiune este de 6,5 l.