Pentru un birou sau cameră, ventilatorul cu picior este ideal. Poate fi așezat pe o masă, pe un dulap sau pe oricare altă suprafață plană, acolo unde îți este cel mai convenabil. Ventilatorul poate devini un detaliu elegant al interiorului. Carcasa ventilatorului se rotește în timpul funcționării, distribuind uniform aerul rece prin toată camera. Viteza dorită a fluxului de aer trebuie reglată cu ajutorul unui regulator situat pe suportul confortabil.

Ghidul cumpărătorului

Ventilatoarele de uz casnic sunt axiale și radiale. Ventilatoarele cu picior sunt utilizate în principal în casele care nu dispun de un sistem de climatizare. La proiectarea unui astfel de dispozitiv a fost folosită o bază rotundă în care sunt amplasate lamele, care, sub influența forței centrifuge, evacuează aerul în cameră.

Ventilatoarele de podea sunt proiectate pentru a servi întregul spațiu al camerei, astfel încât, acestea au adesea o putere mare. În cazul în care în cameră nu este niciun loc pentru ventilator, poate fi cumpărat unul pentru plafon, și, cu toate acestea, această opțiune implică costuri de instalare ale dispozitivului.

Consum de energie

Cu cât ventilatorul este mai puternic, cu atât este mai rapid fluxul de aer și cu atât este mai mare consumul de energie. Schimbul de aer maxim produs de ventilator în decurs de o oră de funcționare, este principalul indicator în determinarea zonei camerei pentru care a fost proiectat dispozitivul.

Carcasa

Ventilatorul este alcătuit dintr-o carcasă, un motor electric și lamele. Modelele de ventilatoare cu picior, sunt de obicei fabricate din plastic, iar modelele mai scumpe sunt fabricate din oțel inoxidabil.

Administrare

Tipul de control al ventilatorului poate fi mecanic sau electronic. Controlul mecanic are mai multe butoane, viteze, direcții de rotație și sunt tipice pentru modelele bugetare. Controlul electronic este inerent la modele mai scumpe și este implementat cu ajutorul senzorilor. Funcționarea acestor dispozitive poate fi programată sau pot fi selectate  automat. Toate informațiile despre funcționarea ventilatorului și indicațiile sunt afișate pe ecranul LCD iluminat. Ventilatoarele cu picior, de podea și de perete cu control electronic, sunt adesea echipate cu telecomandă.

Viteza

Ventilatoarele au până la 1 la 7 viteze de rotație ale lamelor, cu ajutorul cărora poți regla intensitatea fluxului de aer.

TOP Cele mai bune ventilatoare cu picior

Ventilator cu picior Star-Light FBWB-60W, 60W, 40 cm diametru, 3 trepte, miscare oscilatorie, picior reglabil pe inaltime, talpa rotunda, Alb/Negru

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • 3 nivele de viteză
  • reglabil pe înălțime
  • funcția de oscilație

Dezavantaje:

  • nu deține.