Printre numeroasele aparate de aer condiționat, ventilatoarele de podea sunt foarte solicitate. În primul rând, prețul  nu depășește în mod semnificativ prețul ventilatoarelor cu picior. În al doilea rând, este proiectat pentru toate camerele, ventilatoarele de podea fiind potrivite atât pentru apartament și birouri, cât și pentru magazine și alte spații, eliberându-te de căldura sufocantă din timpul verii. În plus, aparatele de climatizare pot duce la hipotermie și pot provoca răceli. Ventilatoarele sunt mai sigure, deoarece fluxul de aer nu permite fluctuații bruște ale temperaturii aerului.

Ghidul cumpărătorului

Un plus al ventilatorului de podea,  este faptul că este economic, mobil și ieftin. Dispozitivul nu necesită întreținere periodică. În plus, aspectul și caracteristicile sunt în mod constant îmbunătățite. Mai nou, pe piață au apărut aparate cu mecanism rotativ și reglarea masei de aer, și, de asemeni,  cu  umidificator de aer, toate modelele fiind echipate cu un panou de control.

Componente

Ventilatorul de podea este alcătuit din 3 părți: bază, suport, rotor. Baza este de obicei făcută dintr-un material mai greu, pentru stabilitate și are forma unei cruci sau a unui cerc. În partea superioară a ventilatorului  există un dispozitiv rotativ pentru distribuirea aerului în întreaga încăpere, permițând dispozitivului să se rotească la 90 de grade.

Tipuri

Producătorii moderni oferă diferite tipuri de ventilatoare de podea. Ele au caracteristici tehnice similare, dar designul este oarecum diferit. Toate sunt dispozitive absolut sigure și eficiente, care creează condiții confortabile în cameră.

Axial

Modelul clasic,  are o axă de acționare, care este amplasată orizontal și o roată multi-bladed care este montată pe axă. Modelele moderne sunt echipate cu un cadru special pentru protecție.

Radial

Astfel de modele, cu dimensiuni suficient de mici, au caracteristici tehnice excelente. Practic, noul tip de dispozitiv climatic, constă dintr-un cilindru amplasat pe o suprafață mică, cu o plasă care permite trecerea aerului și o rețea care permite ieșirea aerului. Aceste modele au un element de lucru, similar cu rotorul, care se află într-o poziție verticală.

Vertical

Astfel de modele au o performanță excelentă și un design frumos. În exterior, ele sunt reprezentate de un cadru rotund sau oval, prin care se formează aer. Principiul de funcționare al acestui model este simplu. În cadru există o turbină care descarcă fluxul de aer sub presiune printr-o gaură îngustă, situată de-a lungul diametrului cadrului.

Dimensiune

Dimensiunile ventilatorului corespund puterii sale: cu cât dispozitivul este mai mare, cu atât este mai puternic și, prin urmare, are o productivitate mai mare și posibilitatea utilizării în încăperi spațioase.

TOP Cele mai bune ventilatoare de podea

Ventilator de podea Hyundai, HY FGD 18, Putere: 100W, Trepte de viteza: 4 Comenzi actionate prin apasare, Grila protectie tip plasa -Diametru : 45cm, Inclinare ventilare reglabila pe plan vertical, Baza sustinere de Tip Pardoseala, Inox

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • 4 trepte de viteză
  • material inox
  • comenzi acționate prin apăsare

Dezavantaje:

  • nu deține.