Oriunde te afli, fie acasă, fie la serviciu sau într-o cabană,  vei avea întotdeauna nevoie de un mijloc eficient de tratare a apei: cana filtrantă pentru apă. Inestimabilitatea sa, explică caracteristicile excelente de performanță. În formă asamblată, cana filtrantă este un rezervor cu două compartimente, între ele existând un cartuș. După ce apa este turnată în partea superioară, aceasta trece prin cartuș și este curățată de impuritățile care se acumulează pe fundul vasului. Produsul poate fi dezasamblat și apoi asamblat, ceea ce este deosebit de important pentru curățare.

Ghidul cumpărătorului

Volum

Dacă ai o familie mică, este mai bine să alegi o cană de 1,5-2 litri. Pentru o familie numeroasă ai nevoie de o cană cu un volum de 4 litri.

Filtru

Este mai convenabil să utilizezi un filtru cu un indicator de resursă casetă. Aceste structuri sunt electronice și mecanice. La momentul potrivit, această funcție îți va reaminti că trebuie să înlocuiești cartușul. De asemenea, trebuie să știi că modulul plug-in trebuie selectat ținând cont de caracteristicile apei de la robinet.

Cartușe

Cartușele protejează apa de impuritățile de clor, substanțe organice și fenol, reduc duritatea apei, purifică de impurități mecanice, metale grele și compuși toxici, mineralizează apa pentru a-i îmbunătăți proprietățile organoleptice. Împreună cu funcțiile de mai sus, poți găsi, de asemenea, cartușe cu opțiuni suplimentare, de exemplu, casete înlocuibile, care pot nu numai să purifice apa, ci și să o mineralizeze. Ca rezultat, apa obține un gust plăcut. Cel mai adesea componenta principală de filtrare din cartușe este un amestec de cărbune care are proprietăți adsorbante și este capabil să purifice apa de  impuritățile mecanice. De obicei, cărbunii sunt obținuți din cochilie de nucă de cocos. În funcție de tip, durata medie de viață a acestor cartușe,  este cuprinsă între 100-750 litri.

Design

Atunci când alegi o cană filtrantă pentru apă, merită să te concentrezi pe designul său. Forma dispozitivului este simplă sau cu inserții în relief. Sunt produse în orice culoare, simple sau cu modele și desene. De asemenea, pot exista elemente suplimentare, cum ar fi plăcuțe de cauciuc pe mâner și pe partea inferioară a vasului – pentru a te ajuta în timpul utilizării. Sfatul este de a alege o cană filtrantă care îți va încânta ochiul și se va potrivi cu decorul interior.

TOP Cele mai bune căni filtrante pentru apă

Cana filtranta Aquaphor Onyx alb Mg2 + 3 cartuse incluse

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • 3 filtre
  • capacitate filtrare 200 l
  • capacitate mare.

Dezavantaje:

  • material plastic.