Toată lumea știe că lipsa de disconfort in timpul somnului, creează o stare de spirit bună dimineața și, desigur, absența durerii de spate. Acest lucru depinde de o saltea ortopedică buna, care este potrivită pentru caracteristicile fiecăruia în parte. Salteaua ortopedică a încetat de mult să mai fie un lux, aceasta fiind un element necesar pentru menținerea sănătății.

Ghidul cumpărătorului

Medicii-ortopezi recomandă alegerea unei saltele ortopedice, în funcție de starea de sănătate, greutate și vârstă. Dar aceasta este doar una dintre recomandările generale. Dacă la trezire dimineața, nu ai dureri sau tensiuni musculare, atunci ai făcut alegerea potrivită și ortopedul va confirma acest lucru. De asemenea, nu neglija preferințele personale.

Tipuri

Cineva preferă saltelele de primăvară, iar altcineva preferă latexul. Unii doresc să se scufunde în saltele moi ca într-un nor, în timp ce alții se simt mai bine pe saltele tari umplute cu coajă de nucă de cocos.

Saltele cu blocuri de arcuri independente

Aceasta este o nouă generație de saltele de primăvară, în care fiecare arc este ambalat  separat. Sunt cele mai populare, sunt convenabile, foarte durabile, nu-și pierd forma și prezintă diferite grade de rigiditate: rigide, semi-rigide sau moi.

Saltele cu latex

Baza pentru latex este cauciucul. Este un material curat, hipoalergenic, foarte durabil și robust, rezistent la deformare și lipsit de miros neplăcut chimic. Iar, cel mai important lucru, este că latexul are proprietăți ortopedice uimitoare. O astfel de saltea, asigură poziția corectă a coloanei vertebrale în timpul somnului și este recomandată persoanelor cu probleme ale coloanei vertebrale și pentru prevenirea osteoartritei.

Saltele cu memorie

Saltelele cu efect de memorie sunt fabricate din Memoryfoam, un fel de spumă poliuretanică. Acest material ia o formă optimă a corpului, repetând complet conturul corpului pe care și-l amintește, oferind un efect ortopedic. Memoryfoam este o tehnologie spațială. Inițial, acest material a fost folosit pentru a crea fotolii pentru astronauți, dar acum este utilizat pe scară largă în fabricarea saltelelor. O astfel de saltea împiedică apariția insomniei, elimină durerile reumatice, asigură o microcirculație bună a sângelui și previne apariția tensiunii musculare.

Dimensiune

Cea mai obișnuită lungime a unei saltele este de 200 cm – dimensiunea universală a unei saltele pentru aproape orice înălțime. În cazul în care înălțimea este mai mică de 175 cm, te poți simți destul de confortabil și cu lungimea de 190 cm.  Mulți producători realizează dimensiunea intermediară de 195 cm. Lățimea saltelelor este convențional împărțită în saltele duble și saltele de o persoană.

TOP Cele mai bune saltele ortopedice

Saltea Ortopedica Medical Bio Memory Aquagel Air-Fresh Material Aloe-Vera 14+2 Previ, 160 x 200 cm

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • saltea cu Memory Aquagel Husa Aloe Vera Ortopedica
  • suportă greutate mare 110 kg/persoană
  • strat inferior spumă poliuretanică 14 cm HD-High Resilience.

Dezavantaje:

  • grosime 2 cm.