Spre deosebire de multe unelte de gătit care se găsesc într-o bucătărie modernă, seturile de cuțite vor fi întotdeauna necesare și nelipsite. Gospodinele doresc să aibă un set de accesorii de bucătărie, care să corespundă cerințelor lor de bază, și anume  cuțitele trebuie să fie bine ascuțite, nepretențioase în întreținere, durabile, rezistente la uzură și ușor de folosit.

Ghidul cumpărătorului

Piața este plină de multe modele, începând cu cele mai ieftine, cu lame subțiri fragile și mânere din plastic și terminând cu cuțite, care sunt folosite de bucătarii celor mai bune restaurante din lume.

Lama

Alegerea lamei cuțitului este un criteriu important. De ea depinde cât de des trebuie ascuțit cuțitul. Producătorii caută în mod constant un echilibru între duritatea și flexibilitatea aliajelor.

Lama din oțel carbon. Sunt ascuțite ca o lamă de ras, servesc mai mult decât oțelul inoxidabil standard, trebuie ferite  de umiditate, necesită îngrijire constantă și lasă un gust metalic pe alimentele acide.

Lama din oțel de Damasc. Este o lamă stratificată, cu un model de Damasc. Toate sunt rezistente la coroziune. Lamele nu sunt susceptibile de mirosuri de bucătărie, nu au proprietăți chimice nocive, nu se deteriorează la umiditate. Acest set va incanta chiar și pe profesionisti.

Lama ceramică. Necesită ascuțirea la câțiva ani și este mai gros decât oțelul. Dezavantajul este că nu-l poți depozita într-o cutie de vase cu instrumente metalice, nu-l poți arunca într-o chiuvetă și nu poți taia alimente solide. Lama fiecăruia dintre ele nu este făcută numai din ceramică puternică din zirconiu, ci și decorată cu un model de culoare care amintește de o împrăștiere a pietrelor prețioase. Seturile sunt prezentate în mai multe nuanțe de culori.Nu absorb mirosurile și nu  oxidează. Au vârfurile special rotunjite, pentru a evita ruperea, aceasta fiind o problemă populară pentru majoritatea cuțitelor de acest tip.

Tipuri de cutite

Bucătăria utilă există și pentru gospodine, nu numai pentru bucătarii Michelin. Pentru a simplifica viața gospodinelor, producătorii au realizat diferite tipuri de cuțite, pentru diferite utilizări, cum ar fi cuțitul pentru friptură, cuțitul pentru alimente congelate, cuțitul pentru pui,  cuțite pentru fructe, cuțite pentru pește, cuțite- ferăstraie speciale pentru tăierea pâinii și multe lame universale care pot face față oricărei sarcini în bucătărie și în mâini  pricepute. O caracteristică distinctă a cuțitului, este aceea de a fi funcțional chiar și cu o utilizare activă.

TOP Cele mai bune seturi de cuțite pentru acasă

Set 24 cutite in servieta din piele Kring, Otel inoxidabil

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • set de 24 de piese
  • servietă din piele
  • oțel inoxidabil

Dezavantaje:

  • nu deține.