Dacă ești vizitat în mod neașteptat de oaspeți în zilelei de vară fierbinți, te poți confrunta cu lipsa de cuburi de gheață pentru băuturi. Ideea unei mașini de făcut gheață, pare destul de interesantă în acest caz. În doar 10 minute, această mașină poate pregăti multe cuburi de gheață, într-o perioadă destul de scurtă.

Ghidul cumpărătorului

Tipuri

Mașinile pentru fabricarea gheții sunt foarte diferite:

  • cu unitate de refrigerare încorporată
  • cu răcire cu apă sau aer
  • de masă sau de podea
  • cu recipient separat
  • cu producerea de gheață turnată în forme.

Capacitatea de congelare

Cele mai importante valori sunt cele care determină performanța mașinii de facut gheata și ce  cantitate maximă de gheață poate produce intr-un interval de 24 de ore. De asemenea,  există dispozitive care produc cantitatea de gheată  într-o singură tură sau mai multe. Mașinile pentru acasă au o cuva de maxim 1-2 kg si pot produce o cantitate aproximativă de 10 kilograme de gheață în fiecare zi. Modelele destinate restaurantelor au o capacitate mult mai mare de răcire, iar prețurile diferă în funcție de performanțe și model.

Rezervor de apă

Cu cât este mai mare rezervorul de apă, cu atât mai multă gheață poate produce.  De asemeni, acesta trebuie să ofere posibilitatea de detasare pentru a putea fi umplut usor direct de la robinet.  Alimentarea rezervorului poate fi făcută manual sau direct de la robinet. De asemenea, poate prezenta  o cană filtrantă, sau un sistem de filtrare a apei. Mașinile profesionale de facut gheață includ și filtre pentru curățarea apei înaintea ca aceasta să se transforme în gheață.

Compartiment pentru cuburi

Mașinile pentru făcut gheață pot avea compartimente foarte incăpătoare, detasabile și cu izolație termică, pentru a menține gheața și a preveni topirea ei,  după încheierea ciclului de răcire.

Funcții

Avertizare lipsă de apă. Acesta este un simplu indicator LED sau o porțiune verticală semi-transparentă în zona rezervorului.

Avertizare tavă plină. Este similar cu cel pentru lipsa apei.  Există dispozitive cu un mic geam transparent pe panoul de control, putând observa rapid cantitatea de gheață.

Timer. Este recomandat pentru a declanșa automat procesul de înghețare.

Oprirea automată. Este recomandat pentru oprirea mașinii atunci când gheața a atins nivelul de înghețare.

Dispenser. Este asemănător cu disperserul amplasat pe ușa frigiderului. Este o funcție care oferă confort în utilizare.

TOP Cele mai bune mașini de gheață

Masina de facut cuburi de gheata Heinner HIM-120S, Capacitate 12kg/24h, Doua dimensiuni pentru cuburile de gheata, Argintiu

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • nivel mediu de zgomot
  • capacitate mare de înghețare
  • Indicator recipient gheată plin, Indicator lipsă apă

Dezavantaje:

  • o singură treaptă de putere.