Se face deja cald și vrei înghețată. O înghețată de casă este sănătoasă, fără culori și arome artificiale, cu fructe de padure proaspete, cu o cantitate mică de zahăr. În plus, ingredientele nu provoacă alergii, deoarece ouăle sau produsele de origine animală poț  fi eliminate complet,  înlocuindu-le cu lapte și sucuri de nucă de cocos sau migdale. Dacă înghețarea convențională durează mai multe ore ca să se amestece și să se solidifice, atunci ai nevoie de o mașină de înghețată, care dispune de o tehnică avansată pentru prepararea înghețatei.

Ghidul cumpărătorului

Principiul de funcționare

Principiul dispozitivului este destul de simplu. Atunci când este pornit, dispozitivul amestecă componentele din bol cu ​​ajutorul lamelelor, iar agentul de răcire răcește produsul la temperatura dorită. Rotirea frecventă a lamelor împiedică solidificarea întregului desert, transformându-l în înghețată moale. În plus, într-un astfel de dispozitiv poți pregăti shake-uri de lapte, iaurt cu fructe, iaurturi, și de asemeni sunt convenabile pentru a stoca gheață. Modelele diferă în ceea ce privește numărul de boluri. Dispozitivul poate avea un castron pentru a face un fel de desert, sau poate avea mai multe. Pentru uz casnic, unul sau două boluri sunt suficiente.

Tipuri

Dispozitivele sunt împărțite în:

  • Compacte de uz casnic, care sunt instalate pe masă. Echipamentul de masă pentru înghețată, este bun pentru compactitatea sa și greutatea redusă,  în comparație cu cel de podeaua. Acestea pot fi folosite  acasă sau într-o cafenea.
  • Dispozitive profesionale, de exterior care sunt amplasate pe podea. Dispozitivele de exterior sunt concepute pentru producția industrială și producția de deserturi pentru vânzare. Ele sunt mai puternice și mai productive, modelele fiind echipate cu mai multe moduri de funcționare, dar sunt scumpe, iar mărimea și greutatea lor sunt destul de mari.

Productivitate

Înainte de cumpărare, se estimează volumul de productivitate. Echipamentul este selectat în funcție de cerințele de producție. Puterea consumată atât de mașinile domestice, cât și de cele profesionale este cuprinsă între 3 și 11 kw.

Volumul vasului

Pentru casă, ai nevoie de un vas de 1,5 – 2 l. Pentru cafenele si fast-food ai nevoie de modele mai voluminoase.

Dimensiuni

Nu mai puțin importante sunt dimensiunile. Mașinile profesionale trebuie să fie alese cu mare atenție, deoarece vor staționa mult timp într-un singur loc. Cu modele mici pentru casă, te poți descurca mai ușor, deoarece sunt compacte și cântăresc mai puțin.

TOP Cele mai bune mașini de înghețată

Aparat de inghetata Taurus Tasty N Cream, 12W, vas aluminiu 1,5l, timp preparare 20 min-40 min, Alb/Verde

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • consum mic de energie electrică
  • vas refrigerant detașabil din aluminiu
  • protectie motor la supraincalzire

Dezavantaje:

  • o singură treaptă de putere.