În timpul lucrărilor de reparații într-un apartament, poate fi foarte util să folosești un capsator electric. Deși arată mult mai puternic decât colegul său clerical,  principiul acțiunilor este cam la fel. În funcție de tipul de lucru și de materialele folosite, pot fi necesare diferite tipuri de capsatoare electrice. Pentru a înțelege ce tip de capsator este cel mai bun, trebuie să știi în principiu pentru ce ai nevoie de el. De asemenea, capacitatea lui de lucru, trebuie să fie suficientă pentru a realiza lucrarea planificată. În necunoștință de cauză, ai putea cumpăra  un capsator electric scump, cu toate caracteristicile puternice, dar care nu îți vor fi utile niciodată.

Ghidul cumpărătorului

Există mai multe tipuri de capsatoare de construcții:

  • mecanice
  • electrice
  • pneumatice.

Ușurința de utilizare

Capsatoarele electrice permit efectuarea cu ușurință a muncii și mult mai rapid. Pentru a declanșa mecanismul de impact, este suficient să apeși ușor butonul. Eforturile fizice nu trebuie aplicate, astfel încât acest tip de dispozitiv poate fi folosit chiar și de o femeie. Dar, în același timp, pot fi perforate mai multe materiale solide, iar compostarea rezultată se va dovedi mai fiabilă și mai puternică.

Tipuri

Capsator electric cu cablu. Singurul dezavantaj semnificativ al capsatoarelor electrice cu cablu, poate fi considerată prezența unui cablu de alimentare, care interferează cu munca, și care restricționează libertatea de acțiune. Pentru a accesa locațiile de la distanță, trebuie să utilizezi cabluri de extensie.

Capsator electric cu baterii. Desigur, există modele de capsatoare electrice care au baterii încorporate. În acest caz, instrumentul este destul de greu. Cu o utilizare prelungită a acestuia, oboseala apare destul de repede. În general, indiferent de caz, capsatorul electric este semnificativ mai greu decât omologul său mecanic.

Raportul cu natura muncii

Atunci când este nevoie să montezi pe pereți plăci de pliere și alte suprafețe, poate fi util un capsator electric. Acest instrument este utilizat atunci când se montează cabluri ale rețelelor locale de calculatoare și se instalează diverse echipamente.

Rezistența la impact

Acest parametru determină în mare măsură ce tip de capsator este recomandat pentru utilizarea în condiții specifice. Merită să ții seama de cea mai mică forță de impact.

Fereastra de inspecție

O adăugare convenabilă la majoritatea capsatoarelor electrice,  este prezența unei ferestre de inspecție, prin care este convenabil să verifici cât de multe capse mai sunt în dispozitiv. Acest lucru te va salva de la mișcări inutile în cazurile în care, lucrările sunt efectuate pe  acoperiș sau pe un alt loc greu accesibil.

TOP Cele mai bune capsatoare electrice

Capsator electric Trotec PTNS 10‑230V

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • dispozitiv profesional
  • putere mare
  • capacitate mare a magaziei, pentru capse și cuie.

Dezavantaje:

  • nu deține.