În corpul uman există aproximativ opt sute de mușchi diferiți. Astăzi, au fost dezvoltate multe tehnici pentru a menține musculatura într-o stare corespunzătoare, care se realizează în sala de gimnastică, în sala de fitness sau acasă, cu echipament adecvat. Sub influența unui aparat de electrostimulare musculară, țesutul muscular crește și devine elastic. De asemenea, această tehnică arată rezultate excelente în eliminarea durerii acute, recuperarea după leziuni sportive și intervenții chirurgicale și corectarea deficientelor musculare.

Ghidul cumpărătorului

Electrostimulatoarele musculare sunt destul de compacte și ergonomice, având o greutate mică. Aparatele sunt formate din mai multe părți simple:

 • unitatea principală (panoul de comandă)
 • plăci electrod (atașate la locul care necesită corectare)
 • fire/

Tipuri de electrostimulatoare musculare

În funcție de sursa de energie, electrostimulatoarele sunt împărțite în:

 • staționare (funcționează pe rețea)
 • portabile (se utilizează baterii)
 • centuri (pentru a antrena mușchii abdomenului sau pieptului)

Scop

Astăzi, piața aparatelor electrostimulatoare pentru mușchi este diversă. În primul rând, determină scopul achiziționării dispozitivului:

 • ca tratament terapeutic pentru îndepărtarea durerii și stresului, masaj (vibro-masaj)
 • ca mijloc de corectare a figura (pacemaker electric)

Electrozi

Fabric. Acest tip de electrozi se uzează repede, pentru că atunci când intră în contact cu pielea, grăsimile și  transpirația, acestea se acumulează pe ele. Astfel de electrozi nu pot fi spălați, astfel încât trebuie să te gândești la piese de schimb în prealabil.

Lavabil. Astfel de electrozi sunt realizați, de obicei, din țesătură de carbon,  în interiorul unui material din cauciuc conductiv. Este ușor de aplicat pe corp și spălat, dar necesită înlocuire după un anumit număr de utilizări.

Modele pe curele de plastic. Acestea acoperă bine zona corpului.

Alte caracteristici

Frecvența impulsurilor. Acest lucru îți permite să ții cont de caracteristicile individuale, pentru a electrostimula în mod eficient mușchii.

Alegerea metodei de masaj. Cele mai comune opțiuni sunt atingerea, masarea, frecarea și vibrațiile.

Autodeclanșator. Dispozitivul se va opri, dacă adormi accidental în timpul procedurilor (de obicei după 15-30 minute).

Setări. Dacă astăzi ai decis să setezi o sarcină mărită, data viitoare intensitatea impulsului va reveni la valoarea minimă.

Ecran LCD. Afișează setările utilizatorului, iar unele modele afișează indicatorul unui electrod declanșat la întâmplare.

Siguranță

Aceste dispozitive trebuie să demonstreze că  sunt sigure și eficiente, deoarece unele dispozitive de acest tip, pot cauza accidente vasculare cerebrale și arsuri în interferențe cu alte dispozitive medicale (cum ar fi stimulatoarele cardiace).  Este important să alegi acele dispozitive care au fost aprobate. În cazul EMS, se demonstrează că aceste dispozitive întăresc și tonifiază mușchii. În consecință, nu există o relație directă între EMS și pierderea în greutate.

TOP Cele mai bune aparate de electrostimulare musculară

Set 3 aparate cu electrostimulare musculara EMS SixPad

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

 • tehnologia EMS
 • 10 trepte de intensitate
 • set de 3 dispozitive.

Dezavantaje:

 • nu este profesional.