Fiecare femeie după naștere dorește cât mai curând posibil să-și restabilească talia și să scape de pielea îngroșată de pe burtă. Și în această postură de mamă tânără, te poate ajuta numai centura postnatală. O astfel de centură abdominală, este adesea necesară nu numai pentru restabilirea siluetei, ci  și din motive medicale, pentru orice femeie care a născut. Acest dispozitiv purtat imediat după naștere, ajută mușchii din cavitatea abdominală să își reducă volumul și să se restabilească rapid tonusul anterior. Firește, acest lucru contribuie la obținerea unei forme frumoase a trupului unei femei care tocmai a născut. 

Ghidul cumpărătorului

Dacă majoritatea tinerelor mame achiziționează un astfel de dispozitiv în scopuri cosmetice, unele femei le cumpără în scopuri medicale. Purtarea unei centuri postnatale se poate face nu numai în cazul în care ai născut, ci și după o naștere prin cezariană, când suferi de scolioză, precum și de sciatică.  

Tipuri

Centura de tip bandă elastică de lățime mare, care acoperă întregul abdomen și ajunge până  la șolduri. Are elemente de fixare pe partea laterală sau din față. Bandă are o bună capacitate de tragere, dar are unele dezavantaje. Destul de des se poate deplasa în sus. În plus, din cauza materialului sintetic, este foarte nepractic în sezonul fierbinte. 

Centura de tip slip este un model special de pantaloni scurți cu talie înaltă, buni pentru slăbire, deoarece are inserții dense, elastice  pe abdomen și talie. Astfel de modele sunt realizate din material textil, care se întind bine, se potrivesc bine și permit reglarea. De asemenea, există astfel de centuri postnatale cu un dispozitiv de fixare în partea dintre picioare, ceea ce face posibil ca acestea să nu fie îndepărtate atunci când mergi la toaletă. 

Centura postnatală pentru operația de cezariană este un model special adaptat, care este recomandat tuturor femeilor care au suferit această operație chirurgicală. Principala diferență a acestei centuri față de celelalte,  este că centura elastică poate fi complet dezasamblată. Acest lucru permite amplasarea rapidă a centurii într-o poziție întinsă, având acces deschis la operație pentru verificare. 

Comoditate

O femeie poate purta o centură postnatală o perioadă destul de lungă de timp. Prin urmare, acest produs ar trebui să fie confortabil pentru ea. 

Material și dispozitive de fixare

Cea mai bună alegere a unei centuri postanatale, este cea fabricată din țesuturi naturale sau higroscopice, care permit pielii să respire. Desigur, un astfel de dispozitiv este ceva mai scump, dar  este mai bine să ai grijă de sănătatea ta. Atenție la dispozitivele de fixare. Este foarte important ca dispozitivele de fixare să nu provoace neplăceri, să nu interfereze cu pielea, să nu frece și să nu zgârie pielea.

TOP Cele mai bune centuri postnatale

Centura abdominala postnatala din 3 piese, Sibote

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • 3 piese
  • pentru fitness și după naștere
  • material neopren

Dezavantaje:

  • numai pentru mărimea M.