Ferăstrăul pendular este pur și simplu un instrument indispensabil în construcții și reparații din lemn, pal laminat, plastic, aluminiu etc. La prima vedere, cumpărarea unui fierăstrău pendular poate părea un lucru simplu:  vii la magazin, alegi un fierăstrău pendular, mergi acasă și îți faci treaba cu el. Dar aceasta este doar o utopie. Dacă ai ales pânza de ferăstrău greșită, poți nu numai să strici lemnul, ci și să distrugi dispozitivul și chiar să îți produci un grav accident. Prin urmare, alegerea unui fierăstrău pendular trebuie făcută cu atenție.

Ghidul cumpărătorului

Un fierăstrău pendular este un fierăstrău cu o mișcare pendulară a lamei. Are o talpă pentru direcționarea elementului de lucru atunci când se deplasează pe suprafața prelucrată și efectuează mișcări  pendulare cu o frecvență de până la 3000 oscilații pe minut.

Puterea motorului

Este un parametru important care determină în principiu grosimea maximă a materialului procesat și viteza de tăiere. Calitatea lamei depinde de puterea motorului. Dispozitivele electrice cu alimentare la rețea, au motoare cu puteri de 350-600 W și sunt capabile să dezvolte o viteză de 3000 de pendulări pe minut. Motoarele mai puternice sunt proiectate pentru a prelucra materiale cu o grosime mai mare.

Pendulul

Un fierăstrău convențional se deplasează cu fermitate în sus și în jos. Un fierăstrău pendular taie mai repede, iar acest lucru se realizează cu ajutorul lamei  sau pânzei. În același timp, uzura pânzei de ferăstrău este redusă prin curățarea lamei în timpul deflecției. Intervalul de oscilare poate fi ajustat prin selectarea modului optim de funcționare pentru un anumit tip de material. La amplitudinea maximă, fierăstrăul pendular poate tăia materialele plastice rapid și ușor.

Viteza

Cu cât este mai mare intervalul de ajustare, cu atât este mai universal instrumentul. În unele instrumente, viteza poate fi setată în avans, iar când instrumentul este pornit, acesta obține imediat modul presetat. O altă opțiune implică ajustarea vitezei prin apăsarea butonului de declanșare. Dispozitivele cu o viteză de lucru constantă, servesc în principal, la prelucrarea lemnului, nefiind folosite la prelucrarea metalului.

Talpa exterioară

Calitatea performanței acestei părți determină în mare măsură confortul și precizia lucrării.  Nu mai puțin important este abilitatea de a seta talpa odată cu selectarea corespunzătoare a parametrilor de tăiere. Un sentiment foarte bun apare atunci când lucrezi cu un fierăstrău pendular cu o talpă turnată. Materialul principal este aluminiul. Aditivii (Mr și Md) dau aliajului o duritate, dar în același timp, fragilitate.

Funcții și accesorii

Ecranul de protecție este realizat din plexiglas permițându-ți să vezi mai bine locul tăierii și suprafeței de lucru. Nu este deloc inutil ca în setul dispozitivului de tăiere pendulară, să fie incluse  ghiduri pentru tăierea figurilor rotunde,  paralele etc. Luminile care evidențiază locul de tăiere, cu laser, sunt puncte de interes  pentru tăieri curbe de înaltă calitate.

TOP Cele mai bune fierăstraie pendulare

Fierastrau pendular Heinner JSA42

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • mâner ergonomic
  • viteza 3000 rpm
  • putere 800 w

Dezavantaje:

  • nu este profesional.