Unii cred că fotoliul minge este un fenomen nou, însă, un astfel de produs a existat încă din anii 1970. Cu toate acestea,  designul modern a devenit  mult mai sofisticat, putând ajunge la cea mai  dorită opțiune. Fotoliile minge sunt unele dintre cele mai ieftine soluții de ședere, dacă le compari cu ofertele care sunt disponibile astăzi pe piață. Prețul va depinde de dimensiune, material, umplutură și producător. Aceste produse sunt foarte diferite în ceea ce privește calitatea. Un fotoliu minge cu adevărat bun, este destul de durabil și își va păstra perfect forma. De obicei, cele mai scumpe modele sunt ale brandurilor renumite.

Ghidul cumpărătorului

Material

Fotoliile minge sunt create folosind o varietate de materiale, inclusiv suede sau piele artificială, precum și bumbac. Trebuie să te asiguri că stratul exterior este de o calitate foarte bună, pentru a prezenta rezistență la pete și la șocurile mecanice. Astfel de fotolii moi  trebuie să poată rezista la uzură. Fotoliul minge pentru adulți trebuie să își păstreze  forma, iar materialul trebuie să fie suficient de puternic pentru a susține greutatea persoanei. Este important ca produsul să nu prezinte nicio defecțiune  pentru o perioadă lungă de timp.

Umplutura

Spuma poliuretanică și polistirenul sunt două tipuri de materiale de umplutură utilizate în mod obișnuit. Fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele sale. Modelele hexagonale cu umplutură din polistiren sunt mai ușor de mutat, însă în timp, bilele își pierd volumul anterior. Nu același lucru se întâmplă dacă cumperi un fotoliu minge cu umplutura din poliuretan spumă. Nu își diminuează volumul, dar acest material este mai greu. Este recomandabil să determini în prealabil ce tip de umplutură te va avantaja cel mai bine.

Utilizare interioară sau exterioară

Multe modele sunt destinate utilizării externe. Prin urmare, acestea trebuie să reziste la condiții meteorologice diferite și să treacă cu succes testele cu căldură, frig, ploaie, îngheț și lumina directă a soarelui. Este important să ai o acoperire exterioară puternică, care ar împiedica mucegaiul. Fotoliile trebuie, de asemenea, să reziste la utilizarea extremă în aer liber și să-și mențină forma și flotabilitatea. Există două tipuri de fotolii minge.  Unele permit scoaterea și înlocuirea capacul exterior, iar în celălalt caz, acest lucru nu este posibil. Poți alege opțiunea care este mai acceptabilă pentru tine. Când folosești țesături colorate, se recomandă să alegeți modele cu capace detașabile și lavabile. Curățarea specială poate ajuta la rezolvarea petelor, iar metodele de a scăpa de acestea depind de specificul materialului.

Dimensiune

Depinde de cât de confortabil te vei simți în fotoliu. Pentru camera copiilor este recomandabil să cumperi un model mai mic, astfel încât copilul să se poată mișca cu ușurință. Pentru adulți, sunt indicate opțiunile de dimensiune maximă.

Culoare

Acest parametru trebuie determinat în funcție de designul camerei. Poți merge pe două variante, fie un fotoliu cu aceeași schemă de culori ca și camera în sine sau, dimpotrivă, să accentuezi fotoliul, luând culori contrastante.

TOP Cel mai bun fotoliu minge

Fotoliu minge bicolor, Alb/Negru

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • piele ecologică
  • greutate ușoară 4 kg
  • stil modern

Dezavantaje:

  • Umplutură polistiren.