Pielea nu este doar o acoperire specială de protecție a corpului uman, ci, îndeplinește și funcții estetice, făcând ca bărbații sau femeile să fie atractivi. La începutul vieții, pielea are o nuanță foarte plăcută, elasticitate, netezime, însă, în timp, organismul începe procesul ireversibil al îmbătrânirii umane, în special la femei, fiind necesar ca acestea să acorde o atenție mult mai mare pielii.

Ghidul cumpărătorului

Pentru a alege cea mai bună cremă pentru riduri, trebuie să studiezi cu atenție toate sugestiile și să ții cont de caracteristicile pielii. Selectarea unei compoziții potrivite are un caracter exclusiv individual și, pentru a alege un produs cosmetic suficient de eficient, este necesar să se urmeze sfatul cosmetologilor.

Caracteristicile pielii

Crema trebuie selectată exclusiv pe tipuri de piele, totuși, este foarte important să se ia în considerare faptul că, odată cu vârsta, tipul de piele se poate schimba, putând deveni grasă sau invers, uscată. Nu orice cremă antirid poate face față tenului cu probleme. Cu toate acestea,  utilizarea cremelor antirid cu compuși complecși pentru diferite momente ale zilei și pentru anumite zone ale pielii, te poate scăpa de un anumit număr de riduri faciale. Nici chiar cea mai bună și cea mai recunoscută cremă, nu va avea efectul dorit dacă nu este compatibilă cu tipul de piele.

Tipuri de cremă antirid

Există două tipuri de cremă antirid: de zi și de noapte. În general orice femeie trebuie să folosească ambele tipuri de cremă, mai ales femeile trecute de 30 de ani.

 • Crema de zi. Are o textură ușoară și non-grasă, deci trebuie să fie bine absorbită și să nu lase urme sau să strălucească pe piele. Principalele sale sarcini sunt de a hidrata pielea și de a împiedica celulele să-și piardă umiditatea pe parcursul zilei, prin crearea unui film hidrolitic pe suprafața dermei.
 • Crema de noapte. Are o textură mai densă decât cea de zi. Printre sarcinile sale principale se numără restaurarea pielii obosite, nutriția profundă și saturația intensă a tuturor straturilor de piele, accelerarea regenerării celulare. Prin urmare, în compoziția acesteia, trebui să se regăsească uleiuri și săruri minerale, vitamine și biostimulante, fitoestrogeni și componente hidratante.

Protecție solară

Crema antirid trebuie aleasă cu protecție SPF. Cu alte cuvinte, compoziția trebuie să protejeze pielea feței de lumina directă a soarelui.

Substanțe active

Pentru a oferi un efect de lungă durată, producătorii de cosmetice adaugă o varietate de componente speciale cremelor antirid, și nu numai. Aceste substanțe trebuie să asigure nu numai hrănirea și protecția pielii feței, ci și hidratarea, netezind culoarea epidermei. În general, o cremă antirid este un instrument complex. Ia în considerare principalele componente care sunt utilizate ca substanțe active în crearea unei creme împotriva ridurilor.

TOP Cea mai bună cremă antirid

1. Crema antirid de zi Nivea Cellular Anti-Age SPF 15, 50 ml

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

 • pentru zi
 • pentru toate tipurile de ten
 • 15 SPF
 • proprietăți acid hialuronic

Dezavantaje:

 • tip clasic.

2. Crema antirid de noapte Vichy Liftactiv, 50 ml

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

 • pentru noapte
 • pentru toate tipurile de ten
 • dermatocosmetic
 • fortifiere, netezire, conturare, catifelare
 • liftactiv

Dezavantaje:

 • numai pentru +40 ani.