Marsupiul pentru bebeluși este unul dintre cele mai vechi dispozitive pentru plimbarea unui copil mic. Marsupiile sunt fabricate din bumbac organic, sunt de diferite forme și pot servi în scopuri diferite, dar esența folosirii lor,  este una singură, și anume, pentru a elibera mâinile mamei, astfel încât mama să se poată implica simultan atât de ​​copil, cât și de treburile ei. În marsupiu, copilul se afla într-o poziție naturală, ca și în brațele mamei, astfel încât aceste suporturi pentru bebeluși, se pot folosi încă din primele luni de la nașterea copilului.  Există o mulțime de tipuri de marsupiu.

Ghidul cumpărătorului

Marsupiul poate fi folosit de exemplu, dacă trebuie să mergi în magazin, pe stradă la plimbare, dacă vrei să mergi undeva cu transportul în comun,  dacă vrei să faci treburile casnice și nu vrei să lași copilul departe de tine. În marsupiul este mult mai ușor să porți bebelușul, decât să-l duci pur și simplu în brațe. Iată, cum se alege un marsupiu pentru bebeluși în funcție de ce caracteristici .

Material

În ceea ce privește materialul, dacă cumperi un marsupiu pentru prima dată, este mai bine să nu cumperi țesături neobișnuite. Cel mai bun este calico gros. În primul rând, bumbacul 100% se potrivește cu bebelușul, nu este alergic și, în al doilea rând, dacă mama nu are nici o experiență de a purta curele, atunci calico-ul  gros va face tot ce este mai bine. Bumbacul organic este moale și plăcut pentru piele, nu alunecă, spre deosebire de unele tipuri de astfel de dispozitive.

Greutatea copilului

Din punct de vedere ortopedic, există o gamă largă de produse pentru poziția verticală. Copilul stă în șezut iar picioarele atârnă, ceea ce ajută la  prevenirea displaziei de șold. Greutatea copilului în această poziție este distribuită în mod egal între coapse, fund și spate, sarcina fiind distribuită pe șolduri și este îndepărtată de partea inferioară a coloanei vertebrale. În modelul cangur, copilul atârnă pe picioare, astfel încât întreaga sarcină se află pe coloana vertebrală.

Ergonomie

În marsupiul ergonomic nu există deficiențe de purtare, deoarece picioarele copilului sunt dispuse corect, iar greutatea este distribuită uniform. Prin „aterizare” se aseamănă cu praștia în poziții verticale. Dezavantajul marsupiului este că nu poți transporta copilul într-o poziție orizontală și, prin urmare, nu poate fi folosit de la naștere, precum și faptul că trebuie să fie mai atent selectate în dimensiuni, decât alte dispozitive. Cu toate acestea, este mai ușor de folosit, mai ales de tați, datorită curelelor reglabile, care se aseamănă cu un rucsac.

Vârsta copilului

După 2-3 luni, copilul pe zi ce trece   devine din ce în ce mai dificil de transportat pe un singur umăr, astfel încât este mai convenabil să folosești un marsupiu, în care greutatea este distribuită pe ambii umeri, spate și talie. Pentru un nou-născut, este mai bine să ai două marsupii,  al doilea fiind folosit în cazul în care primul este la spălat. Acest lucru, desigur, dacă nu ai un uscător automat.

TOP Cel mai bun marsupiu pentru bebe

Marsupi Plus sistem de purtare de la 3 la 15 KG

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • unisex
  • material bumbac organic
  • ajustabil
  • greutate maximă 15 kg

Dezavantaje:

  • o singură culoare.