Parfumurile arabesti de bună calitate, în orice moment, au fost considerate un cadou câștigător. Desigur, trebuie să faci niște eforturi pentru a-l alege. Un parfum selectat în mod corespunzător prezentat cadou,  va demonstra unei alte persoane că te-ai gândit cu adevărat la ea. Cumpărarea unui parfum de calitate nu se face la chioșcul din apropiere. Un astfel de cadou poate fi înmânat rudelor și prietenilor, dar și ca un dar oficial pentru colegi, profesori, parteneri de afaceri. Aceasta este universalitatea sa. Și pentru a nu face o greșeală în alegerea unui parfum, trebuie  să urmezi câteva reguli simple.

Ghidul cumpărătorului

Dacă alegi parfumul pentru a fi făcut cadou pentru un prieten sau iubit, iar  preferințele aromelor nu sunt cunoscute, cu siguranță, se recomandă utilizarea aromelor orientale arăbești. Acest lucru poate fi o strategie, știind că majoritatea bărbaților nu preferă mirosurile dulci. Aroma dulce este mult mai potrivită pentru o doamnă. De asemenea,  un bărbat adesea preferă să folosească aceeași aromă zi de zi. Prin urmare, alege un parfum care să fie în concordanță cu stilul de viață al destinatarului. În general notele celor mai bune parfumuri arăbești sunt măr roșu, flori albe, pentru notele înalte, bergamot și patchouli pentru notele medii, iar cele de bază mosc alb, nerafinat.

Atenția este atrasă, în primul rând, asupra moscului alb nerafinat, care este o componentă rară și stabilește tonul pentru parfum. Pe fundalul acestui afrodisiac se desfășoară o simfonie frumoasa: dulceața suculenta a unui măr roșu plin de soare este întinsă în articularea parfumată a florilor albe. Nota de vară, fără griji, tinde treptat către o notă grea de patchouli și bergamot, atrăgând un sunet de frunziș umed și pământ reavăn. Sincer și palpitant, nuanțele picante ale ecoului de mosc, dau sclipire imprevizibilă și bruscă, uneori făcând o confuzie instantanee.

Concentrația

Parfum – cel mai concentrat, persistent și mai scump tip de parfum. Conținutul substanțelor aromate este de la 20 la 30%, cu note puternice de bază.

Apa de toaletă este un parfum mai ușor cu note mediane pronunțate, însă este aproape la fel de bun ca și parfumul în privința rezistenței. Apa de toaletă este uneori numită parfum de zi și este ideală pentru utilizarea în timpul zilei. Conținutul de substanțe aromate este de 12-20%.

Eau de Cologne  este cel mai slab parfum. Conținutul de substanțe parfumate din acesta este de la 3 la 8%. Acest parfum este folosit în principal de bărbați.

Mirosul

Este bine sa știi în prealabil ce fel de parfum cauți, chiar înainte de a merge la parfumerie. Aromele sunt împărțite în așa-numita familie olfactivă, care include: familia oriental florală, oriental fructată, parfum oriental, lemnos oriental. Acesta din urmă este în prezent foarte popular, deoarece este proaspăt și ușor, ceea ce îl face ideal pentru vară.

Alege în funcție de timp

Există o mare diferență în modul în care ai de gând să folosești parfumul, deoarece acesta poate că va fi folosit pe timpul zilei și atunci ai nevoie de apă de toaletă de zi cu zi, care trebuie să fie mai puțin intensă decât apa de parfum. Sezonul anului este, de asemenea, important. Mirosurile arată o mare rezistență în timpul căldurii, astfel încât aromele mai ușoare sunt potrivite pentru vară, iar cele mai grele pentru iarnă.

TOP Cel mai bun parfum arăbesc

Parfum arabesc OUD 24 Hours, unisex, 100 ml

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • clasic
  • vaporizator
  • unisex

Dezavantaje:

  • Apă de parfum.