Fiecare părinte încearcă să-i insufle copilului său iubirea pentru  sport, la o vârstă cât mai fragedă. Patinele cu rotile sunt un fel de activitate pentru copii, care poate deveni mai târziu un sport performant. Desigur, cu cât începi mai devreme, cu atât vor fi mai bune rezultatele.

Ghidul cumpărătorului

Patinele cu rotite sunt  echipamente sportive pentru patinaj, cu cadre atașate, în care sunt fixate două până la cinci roți, permițând rularea rapidă pe suprafețe netede.

Tipuri

Patinele dure sunt  rezistență la uzură, oferă o fixare bună a piciorului, cu suport lateral excelent, totuși, atunci când se montează, este important să se acorde atenție confortului, deoarece  poate freca piciorul.

Patinele ușoare oferă o fixare acceptabilă a picioarelor, confortabilă,  bine ventilată, dar probabilitatea de a deteriora încălțămintea în sine este mai mare în comparație cu patinele dure.

Cadru

Patinele cu rotile sunt echipate cu cadre metalice din plastic, iar în unele cazuri cadrele sunt fabricate din fibră de carbon sau din fibră de sticlă. Cadrul poate fi detașabil. Ramele metalice sunt mai des folosite pentru patinajul de mare viteză, iar cele din plastic sunt mai ușoare și ușurează vibrațiile mai bine atunci când se rulează pe o suprafață neuniformă.

Tamponul de frânare

Tamponul de frânare este pasiv, adică fix sau activ, când tamponul de frânare este coborât și împins înainte. Acesta are rol de protecție împotriva căderii.

Roți

Roțile de pe cadre pot fi în linie dreaptă și în perechi de patru roți. Roțile sunt clasificate în funcție de diametru și rigiditate, fiind afișat pe rotile sub forma unor numere care indică dimensiunea (în milimetri) și gradul de rigiditate (pe o scară specială „A”). Roțile sunt realizate din poliuretan, pentru clasa economică din plastic, iar modelele de teren sunt echipate cu roți pneumatice.

Tipuri

Rolele pentru începători nu includ săriturile peste obstacole și alunecarea pe balustradă. Ele sunt confortabile și accesibile. Astfel de patine cu rotile sunt echipate, de regulă, cu un cadru din plastic și roți mici.

Rolele pentru fitness sunt cel mai comun tip de rotile, fiind proiectate pentru activități în aer liber Acestea se caracterizează prin utilizarea unei înalte tehnologii pentru a crește viteza, confortul și usurință, precum și structura de rezistență.

Rolele Skate Friskate combina capabilitatile în toate stilurile majore: viteză mare, slalom și pentru multe alte varietați de jocuri cu role. De obicei, au o cizmă puternică și un cadru puternic.

Rolele pentru copii se caracterizează prin modele de alunecare, adică cu capacitatea de a ajusta dimensiunea pantofului, de obicei existând 4 dimensiuni. Acestea, au câte 3-4 roți pe fiecare cizmă și un tampon de frânare. Roțile pot fi aranjate în perechi sau într-un rând.

TOP Cele mai bune patine cu rotile

Patine cu rotile Soy Luna

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • suportă o greutate mare
  • roți din cauciuc și silicon
  • design Disney

Dezavantaje:

  • numai pentru fete.