Conducerea unei mașini trebuie să fie, în primul rând, sigură pentru conducătorul auto, pentru pasageri și pentru alți participanți la trafic. În conducerea mașinii nu trebuie să existe deloc neglijență, un rol important jucându-l lamelele ștergătoarelor de parbriz. La alegerea lor trebuie abordată o mare atenție. Ele pot fi împărțite în două grupe mari: de vară și de iarnă. Ștergătoarele de parbriz pentru iarnă, au o elasticitate bună datorită utilizării unui cauciuc destul de moale. Pentru a te asigura că produsele instalate sunt ideale, trebuie să iei în considerare o serie de criterii importante atunci când le cumperi, și anume: metode de fixare versatile, material, preț.

Ghidul cumpărătorului

Atunci când alegi ștergătoare pentru parbriz, trebuie să te ghidezi după produse care au o bază de grafit, precum și cauciuc rezistent la îngheț.

Tipuri

Ștergătoarele pentru parbriz sunt împărțite în patru tipuri, și anume: prefabricate, frameless, hibrid și iarnă.

Ștergătoarele de parbriz prefabricate sunt modele de vară și au un design clasic. La aceste modele lama de cauciuc se învecinează cu suprafața convexă a geamului mașinii prin intermediul unui sistem de brațe cu balamale.

Ștergătoarele de parbriz Frameless au un corp din cauciuc și plastic care vin amplasate pe două plăci subțiri metalice. Ambele capete au dopuri din plastic. Acest tip de ștergătoare sunt mai putin sensibile la îngheț, putând fi amplasate și pe perioada iernii. De asemenea, au un design cu cele mai bune caracteristici aerodinamice și se mișcă aproape fără zgomot pe geam. Însă, prezintă un dezavantaj, și anume, datorită acestui design, lama nu poate fi înlocuită.

Ștergătoarele de parbriz hibrid. Principala diferență între ștergătoarele hibrid și cele clasice, este înălțimea foarte mică a cadrului. Aceste tipuri au un cadru deschis, ceea ce duce la mărirea forței presiunii pe sticlă, fiind deosebit de important pentru mașinile cu un profil convex al parbrizului. Motivul pentru care aceste ștergătoare sunt cotate ca fiind cele mai bune, este materialul îmbunătățit, acesta fiind un cauciuc natural, care are o densitate mare. Ștergătoarele de acest tip își păstrează elasticitatea, și de asemenea geometria marginilor pe tot parcursul anului.

Ștergătoarele de parbriz pentru iarnă, sunt de obicei ștergătoare de vară, cărora li s-a adăugat o carcasă specială care protejează împotriva înghețului și servesc mult mai ușor la îndepărtarea zăpezii de pe parbriz.

Tipul de fixare

Unele ștergătoare de mașină ale aceluiași producător, pot avea diferite moduri de fixare. Pentru a nu face o greșeală în alegerea ta, este mai bine să compari noul tip de atașament cu cel vechi. Dacă alegerea noilor ștergătoare nu se potrivesc în suport, poți cumpăra suplimentar un adaptor pentru ele.

Lungime

Lungimea ștergătoarelor este, de asemenea, foarte importantă. Abaterea maximă a lungimii ștergătoarelor poate fi de 1,5-2,0 cm, dar nu mai mult.

TOP Cele mai bune ștergătoare de parbriz

Stergator auto Kontakt Multi Adapter pentru parbriz

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • adaptoare diferite pentru cele mai cunoscute tipuri de auto.
  • lamelă cu grafit
  • profil aerodinamic

Dezavantaje:

  • universale.