1. Rolex. Dintre toate ceasurile de lux,Rolex este un simbol clasic a unui status special. Poate fi declarat cel mai bun brand de ceas pentru barbati. Inspira succes si mandrie. Initial a fost fondat in 1905 si s-a mutat in Elvetia in 1919. In fiecare zi sunt produse peste 3200 de ceasuri Rolex. Azi, Rolex este unul din cei mai mari si mai renumiti producatori de ceasuri de lux.

2. TAG Heuer. Este unul din cele mai importante branduri de ceasuri elvetiene. In 1860, TAG Heuer a fost fondat de Uhrenmanufaktur Heuer AG, iar mai tarziu a fost achizitionat de TAG Group Holdings S.A. Dupa aceasta achizitie brandul a primit denumirea de TAG Heur. Din nou, in 1999, a fost cumparat de Louis Vuitton Moet Hennessy, care este un producator renumit de produse de lux din Franta.

3. Omega. Este unul din cei mai tari producatori de ceasuri pentru barbati care a adus o serie de noutati colectiilor promovate. Ceasurile Omega au strabatut drumul spre Luna, s-au scufundat adanc in mare alaturi de purtatori venerabili si au urcat rapid pe scara succesului. Compania a fost infiintata in 1848 de catre Louis Brandt in Elvetia. Initial producea ceasuri de buzunar iar piesele erau furnizate de catre mesterii din vecinatate. Dar cele mai mari schimbari pentru companie au aparut in 1880 cand s-a mutat la Biel/Bienne. Dupa lansarea colectiei Omega Calibre, producatorul a devenit unul din cele mai bune branduri de ceasuri barbatesti din lume. Buzz Aldrin, al doilea om care a ajuns pe Luna a purtat acest ceas in expeditia pe luna.

4. Panarai. Acest ceas de lux a parcurs un drum foarte lung din ziua in care fost fondata firma in Giovannis, un mic magazin de ceasuri. Cu toate ca sediul central este inca in Florenta, exista centre de productie in Neuchatel, Switzerland. Ceasurile Panarai sunt un amestec spectaculos intre calitate elvetiana si design italian.

5. IWC (The International Watch Company). A fost fondat in 1968 si a devenit rapid unul din cele mai renumite branduri de ceasuri pentru barbati. IWC se bucura de reputatia de a oferi ceasuri high end. Sediul central se afla in Schaffenhausen, Switzerland si face parte din Richemont Group.

6. Patek Philippe. Acest producator de ceasuri de lux are sediul in Geneva (Elvetia). Inca din 1851 cand a inceput sa activeze pe piata, Patek Philippe a produs numeroase ceasuri mecanice care se remarca printr-un design deosebit. Astfel, brandul a devenit rapid cunoscut ca fiind regele ceasurilor. Acest brand a oferit cel mai scump ceas fabricat vreodata. Acest ceas de buzunar a fost fabricat in 1932 pentru Henry Graves. Apoi in 1999, a fost vandut pentru exorbitanta suma de 11 milioane de dolari.