Se crede că aceste huse de scaune auto diferă nu numai în funcție de marca mașinii, ci, de asemenea, în funcție de modelul scaunului și, de fapt, în funcție de vehiculul în sine. La alegerea sa trebuie să ai în vedere mai întâi, dimensiunea și forma scaunului. Husele pentru scaune auto sunt achiziționate din mai multe motive, unul dintre ele fiind deteriorarea scaunului. Iar, dacă daunele sunt deja foarte grave, atunci numai husa va ajuta la îmbunătățirea aspectului scaunului. De asemenea, poate fi cumpărată în cazul în care proprietarul mașinii vrea să facă interiorul mașinii mai estetic. 

Ghidul cumpărătorului

Varietăți

Huse universale. Acestea sunt potrivite pentru absolut orice scaun de mașină și se găsesc într-o gamă largă de culori. Ai posibilitatea de a le folosi pe modele vechi și rare de mașini. Însă, modelele universale au un minus. Când le fixezi pe scaune, vei observa neconcordanțe la cusături, iar șireturile și Velcro sunt necorespunzătoare.

Huse speciale pentru marca mașinii. Ele sunt create pentru diferite mărci ale mașinii. Au o durată de viață foarte lungă, însă se găsesc într-o selecție foarte mică de culori.

Huse pe comandă. În această situație poți alege culoarea și modelul cel mai confortabil pentru tine.

Huse anatomice. Sunt potrivite pentru cei care stau mult timp în spatele volanului.

Materiale

Există șase dintre cele mai frecvente materiale pentru huse auto, și anume, blana care poate fi de două tipuri: sintetică și naturală. Pielea de oaie permite crearea huselor confortabile, provocatoare, superbe. Polipropilena este un material texturate fabricat din bumbac și poliester. Este practic, foarte rezistent la pete și murdărie. Pielea poate fi atât sintetică cât și naturală. Sunt rezistente la razele ultraviolete, raman reci la temperaturi ridicate. Vinil este un material durabil realizat dintr-un copolimer, cu o textura neteda. Velur este un material elastic și plăcut din bumbac și poliester. Are o textură accesibilă, simplă și practică.

Scop

Pot menține spațiul pentru pasageri în perfectă stare și creează un sentiment de noutate. La achiziționarea lor trebuie să ai în vedere următoarele caracteristici: tăieturi speciale pentru airbag-uri, găuri pentru cotiere și tetiere.

Design

În ceea ce privește designul, este imposibil să spunem care sunt cele mai elegante. O husă din piele sau alcantara, sau una cu textura veselă și luminoasă… Husele auto sunt un element al individualității care fac ca mașina să fie diferită de altele, subliniind caracterul proprietarului.

TOP Cele mai bune seturi de huse de scaune auto

Set huse auto Umbrella Premium Lux

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • 11 piese
  • compatibile cu sistem AIRBAG
  • bancheta prevăzută cu 3 fermoare

Dezavantaje:

  • Universale.