Punctul și liniile laser ale nivelei laser, sunt perfect manipulate în construcția de marcare în una sau două planuri, și, sunt, de obicei, utilizate în efectuarea de lucrări de reparații și de finisare. Unealta rotativă este proiectată special pentru operarea pe șantierele mari. Gama de radiații poate fi de câteva zeci de metri. În plus, razele sale sunt vizibile în lumina naturală. Pentru a îmbunătăți vizibilitatea fasciculului, se utilizează ochelari speciali, precum și plăci reflectorizante (la distanțe scurte) și receptoare de raze laser (la distanțe lungi).

Ghidul cumpărătorului

Domeniul de măsurare

Este unul dintre principalele caracteristici care trebuie luate în considerare la alegerea nivelei laser. Diferite dispozitive sunt capabile să proiecteze fascicule laser la o distanță de câțiva metr iși  până la sute de metri. Pentru o cameră, este suficient un model cu un domeniu de măsurare de 2 până la 20 de metri. În primul rând, un astfel de model va costa mult mai puțin decât un model profesional și, în al doilea rând, va fi cheltuită mai puțină energie pentru proiectarea fasciculului. Atunci când alegi o clasă profesională, care va fi utilizată pentru șantierele mari sau zonele deschise, acordă atenție dispozitivelor care pot proiecta raze la o distanță de până la 50 de metri sau mai mult.

Număr de raze

Nivelele laser pot proiecta un număr diferit de raze, iar direcția lor va fi, de asemenea, diferită. Cele mai simple dispozitive sunt capabile să plaseze una sau două linii, iar acest lucru în cele mai multe cazuri,  este suficient. Atunci când alegi un model cu raze încrucișate, acordă atenție dispozitivelor care folosesc razele atât împreună, cât și separat. Un număr mare de raze sunt necesare atunci când marcarea trebuie făcută pe un obiect mare sau când mai multe persoane lucrează simultan.

Direcțiile razei

Direcțiile principale ale razei sunt orizontale și verticale, suplimentare – dreapta, stânga, precum și în puncte: zenith, nadir, plumb. Cu cât dispozitivul are mai multe direcții cu atât este mai performant.

Eroarea admisibilă

Pentru orice dispozitiv de măsurare, este caracteristică o eroare admisă. Acest lucru este inevitabil, prin urmare, producătorul este obligat să indice valoarea sa în specificațiile tehnice. Eroarea este calculată în milimetri pe metru de transmisie cu fascicul laser, de exemplu +/- 0,8 mm/m sau 0,2 mm/m. Cu cât valoarea este mai mică, cu atât mai exact dispozitivul va proiecta linia de marcare pe obiect.

TOP Cele mai bune nivele laser

Nivela laser autonivelanta, cu trepied, Power Plus, POWX720

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • rotire 360 grade
  • Direcţie fascicule: verticala, orizontala, in cruce
  • eroare admisa 2 +/- mm/m.

Dezavantaje:

  • nu este profesională.