Modulatorul FM este un dispozitiv de înaltă tehnologie care poate decoda un flux mp3 în undă radio a benzii FM, difuzând-o la o anumită frecvență. Fiecare modulator FM are propriul său domeniu de frecvență pe care îl difuzează. Seamănă cu un post de radio personal, care difuzează ceea ce îți place, mai exact ceea ce este scris pe unitatea flash. Se pune întrebarea: „Ce trebuie să faci cu acest val radio?” Este foarte simplu, trebuie să il configurezi și să te bucuri de muzică.

Ghidul cumpărătorului

Transmițătorul FM este un dispozitiv compact, cu un conector în miniatură, afișaj digital pentru o unitate flash USB (USB 2.0 la modelele mai scumpe, conectorul de sub miniSD sau cartela microSD). Managementul modulatorului FM este realizat prin două metode, folosind butoanele de control amplasate direct pe dispozitiv sau telecomanda. Ca sursă de alimentare a modulatorului FM se utilizează priza brichetei.

Ce să alegi

În funcție de modul în care se va utiliza modulatorul FM, se pot distinge trei moduri:

  • sursa sunetului de fundal.  Cei care nu acordă prea multă atenție redării melodiilor, nu le place să creeze liste de redare, se pot limita la cel mai simplu și mai ieftin model.
  • audio + bluetooth. Modul optim pentru cei care petrec mult timp pe drum în fiecare zi. Dacă de multe ori trebuie să răspunzi la apeluri, ai nevoie de un modulator FM de înaltă calitate și convenabil.
  • capacitatea maximă este o opțiune pentru cei care apreciază sunetul de înaltă calitate sau simt nevoia de a reda fișiere video.

Configurare și interferențe

Maximul care se poate face este să obții un sunet, însoțit de un șuierat de interferențe radio. Mulți șoferi nu înțeleg modul în care se face configurarea, deoarece casetofonul și transmițătorul sunt aproapiate, literalmente o jumătate de metru, iar nivelul semnalului trebuie să asigure recepția perfectă. Nu trebuie să uiți de interferențele cauzate de firele electrice întinse de-a lungul străzilor. Dimpotrivă, pentru antena activă de pe parbriz, semnalul modulatorului FM se poate dovedi prea puternic și dispozitivul se blochează.

Frecvența

Modulatoarele FM, de regulă, au un afișaj alb-negru mic. Ele știu cum să deruleze înregistrarea care este redată și să schimbe frecvența.Nu au o unitate încorporată, sau memoria disponibilă este extrem de mică, dar pot citi fișiere de pe un card de memorie sau de pe o unitate flash. Distanța standard de operare variază de la 5 la 7 m. Astfel de modulatori pot transmite date numai pe o bandă programată.

TOP Cele mai bune modulatoare FM

Modulator FM Akai FMT-66B

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • 2 porturi USB
  • microfon încorporat
  • slot card SD
  • tehnologie bluetooth.

Dezavantaje:

  • nu deține.