Selectarea și cumpărarea seturilor de tacâmuri moderne, în prezent este  destul de ușor de realizat, deoarece magazinele oferă o varietate incredibilă. Dar cum să alegi tacâmuri de bună calitate, design adecvat, nu toată lumea știe. Și pentru a le alege pe cele mai bune din întreaga varietate de tacâmuri, trebuie să deții câteva informații. În fiecare an apar noi producători și colecții de tacâmuri. Dar de multe ori calitatea produselor lasă mult de dorit, pe piață existând multe dispozitive de origine necunoscută, anul și modul de fabricație fiind necunoscute.

Ghidul cumpărătorului

Cel mai adesea pe rafturile magazinelor găsești cuțite, linguri, lingurițe și furculițe din materiale precum oțel inoxidabil, argint și nichel. Mai rar din aluminiu, lemn, plastic.

Material

  • Oțelul inoxidabil este perfect pentru setul de tacâmuri deoarece este ieftin, durabil și absolut inert. Furculițele, lingurile și cuțitele din oțel inoxidabil sunt ușor de întreținut, durabile. Desigur, acest lucru se aplică numai dispozitivelor fabricate de producătorii responsabili.
  • nichel și argint sunt materiale de elita, deoarece costul lor este destul de ridicat. Tacâmurile din argint și nichel nu sunt fabricate din material brut în general, ci aproape întotdeauna au un strat exterior de argint, aur etc.
  • aproape fiecare casnică visează la setul de tacâmuri din argint – este frumos, elegant și subliniază statutul proprietarilor. Cu toate acestea, din punct de vedere practic, argintul nu poate fi numit cel mai bun material din cauza moliciunii sale.

Design

Designul seturilor de tacâmuri este destul de variat. În mod ideal, setul de tacâmuri trebuie să fie din același material și cu același decor. Adică este mai bine să cumperi seturi și nu piese  individuale.

Forma și ergonomia

Difuzarea vizibilă a instrumentelor de înaltă calitate, precum și a produselor de valoare artistică autentică, realizate de producători și designeri nu este dificilă. Furculița are dinții lungi și ascuțiți, poate prezenta rizuri, istm îngroșat între mânerul și partea cu dinți. Lingura are forma ovala încăpătoare, istmul între mâner și oval întărit, mâner confortabil. Cuțitul are lama ascuțită, iar mânerul este îngroșat, și de asemeni poate prezenta un model identic cu cel al lingurii și furculiței. Dacă instrumentele sunt de calitate, se țin perfect într – o mână, mișcările vor fi precise și clare și vei simți imediat energia pozitivă și sentimentul de noblețe.

TOP Cel mai bun set de tacâmuri

Set tacâmuri în valiză, Ambition Napoli

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • 72 de piese
  • material inox
  • în valiză

Dezavantaje:

  • cuțitele sunt confecționate din oțel inoxidabil 13/0.