Apariția realităților virtuale și augmentate promit simulatoarelor de curse un viitor luminos, dar cel mai mare realism al experienței de joc, este volanul pentru gaming. Iată, cum să alegi un volan bun. Din fericire, piața modernă a componentelor pentru gaming, este capabilă să răspundă oricăror bugete și cerințe, iar orice, chiar și volanul cel mai inferior, va spori considerabil impactul și efectul jocului. Deci, care volan este cel mai bun pentru joc? Modele care se sincronizează perfect  cu ceea ce se întâmplă pe ecran și  care pun presiune pe player-ul în timpul frânării, creând efectul de suprasarcină. Adăugă la acest lucru un set de pedale separate și o cutie de viteze manuală, și vei fi pe deplin pregătit pentru un raliu de orice complexitate.

Ghidul cumpărătorului

Mulți fani ai jocurilor de curse mai devreme sau mai târziu se gândesc la cumpărarea unui volan pentru gaming. Cu toate acestea, acest lucru nu este  atât de simplu, cum ar părea la prima vedere. Dacă dorești să experimentezi senzații reale de conducere, atunci acordă atenție producătorilor recunoscuți, cum ar fi Logitech și Thrusmaster. Aceștia sunt specializați  în producția de simulatoare pentru gaming și le crează pentru a fi utilizate o  lungă perioadă de timp.

  • Vibrații

Vibrațiile răspund cel mai bine sentimentului de conducere. Având integrate vibrații, volanul va reacționa la fiecare lovitură, se va îndepărta de mâini și te va ajuta să înțelegi că mașina a pierdut aderența pe suprafață, datorită rezistenței slăbite în timpul rotirii. Funcția poate fi de două tipuri: Vibration Feedback, care doar agită volanul din când în când și creează impresia că s-a întâmplat ceva sub roți.  Feedback oferă situația de sub roți la maxim, permițându-ți să simțiți cu ochii închiși, pe ce suprafață mergi, cu toate neregulile de pe șosea și chiar cu diferența de comportament a diferitelor mașini.

  • Unghi de rotație

În funcție de aceasta, volanul se va roti la stânga și la dreapta în intervalul de 180  de grade.

  • Carcasa volanului

Carcasa volanului este de trei tipuri: plastic, cauciuc și piele. Unul dintre aceste materiale va fi simțit în mâinile tale în timp ce conduci mașina virtuală. Același material va oferi ergonomie și confort. Volanul din piele este cel mai natural la atingere, cel din plastic se simte ca o jucărie, iar mâinile alunecă. Cel din cauciuc este cea mai comună opțiune și se simte la fel ca și la mașina reală, dar nu oferă confort tactil.

  • Pedale

Pedalele sunt asamblate din plastic și metal. Modelele metalice sunt cele mai fiabile. În consecință, cu cât există mai mult material plastic în ele, cu atât mai puțin te poți baza pe ele. Trebuie să înțelegi că în timpul jocului,  acțiunile tale sunt destul de violente, iar pedalele trebuie să fie rezistente. În al doilea caz, merită să te gândești la cutia de viteze manuală.

  • Cutia de viteze

Aceasta vine fie complet montată la volan, fie achiziționată separat. Cutia de viteze poate fi mecanică sau secvențială. Însă cele mai populare sunt cutiile de viteze care sunt atașate volanului.

Cel mai bun volan pentru gaming

Logitech Driving Force G29

Citește păreri pe eMAG

Avantaje:

  • compatibilitate PS3, PS4, PC
  • tehnologie cu fir
  • Vibration Feedback
  • indicator LED
  • transmisie elicoidală.