Paturile pliante au fost întotdeauna foarte populare, deoarece aceste piese de mobilier sunt foarte confortabile. Este minunat pentru apartamente mici și este incredibil de confortabil. Dacă ești interesat de alegerea unui pat pliant, atunci iți va fi util să afli despre principalele tipuri de piese de mobilier. La vânzare există o mare selecție de paturi pliante în diferite culori, materiale, precum și mecanisme de pliere.

Ghidul cumpărătorului

Patul pliant diferă în multe privințe de paturile standard ale unui interior. În primul rând, oferă un nivel ridicat de confort, astfel încât fiecare persoană care utilizează acest model, poate să se odihnească foarte bine și să doarmă confortabil. În același timp, coloana vertebrală este într-o poziție strict orizontală, posibilitatea deformării acesteia sau impactul asupra acesteia fiind semnificativ  împiedicată.

  • Tipul cadrului

Cadrul patului pliant este baza de dormit. Se compune din șine  fixate în mod corespunzător și  calitativ.  Patul pliant cu cadru din lemn, este realizat cu scânduri de înaltă calitate. Aceste modele sunt eficiente și de calitate, astfel încât  sunt optime pentru orice utilizator. Cadrele pot fi fixate direct sau ușor arcuite, astfel încât să se creeze o bulă mică în partea de sus. Salteaua este așezată pe aceste plăci.

Cadrul din oțel de înaltă calitate, este unul dintre cele mai bune materiale pentru patul pliant. Din acest material se creează celule mici. Datorită acestora, este asigurată o distribuție calitativă și uniformă a greutății persoanei situate pe saltea. Barele metalice sunt fixate în nișă. Un astfel de produs poate rezista la o greutate de până la 130 kg.

Cu reglaj mecanic. La astfel de modele este posibilă ajustarea unghiului de înclinare a spătarului, a plăcii de tăiere sau a părții unde este amplasat capul. Procesul poate fi realizat printr-o unitate mecanică.

Electric.  Modelele cu acționare electrică sunt considerate a fi cele mai solicitate. Controlul se efectuează cu ajutorul telecomenzii. Produsele sunt echipate cu o baterie, care trebuie încărcată periodic. Datorită mecanismului electric, unghiul de înclinare al spătarului sau înălțimea întregii structuri poate varia. De asemenea, poți ridica capul sau piciorul patului.

  • Dimensiuni și parametri

Patul pliant este ales pe baza diverșilor factori, inclusiv a dimensiunilor. Acest lucru ia în considerare caracteristicildiferite, cum ar fi, single cu lățimea de maxim 120 cm, Half-Width cu lățimea de până la 140 cm, dublu cu lățimea de până la 200 cm și non-standard pe comandă, după preferința proprietarului.

  • Tipuri de lamele

Scopul principal al lamelelor este distribuția de sarcină. Un astfel de pat pliant este de calitate, având o saltea ortopedică care va oferi un confort sporit în timpul odihnei. Cea mai bună soluție este modelul cu șipci ușor curbate, care distribuie încărcătura și sprijină coloana vertebrală în poziție corectă anatomic. Lățimea lamelelor este cuprinsă între 3 cm și 9 cm.

  • Salteaua

Dacă acest produs nu este inclus în kit, va trebui să o cumperi separat.  Cumpărarea acesteia este considerată a fi destul de complexă, deoarece este important să găsești un produs care este ideal pentru aspectul și parametrii patului. În acest caz, baza însăși trebuie să fie compatibilă cu salteaua selectată.

Cel mai bun pat pliant în 2018

Kring Flexy Soft

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • cu saltea inclusă
  • furniruit
  • preț bun.