Atât profesioniștii, cât și amatorii joacă fotbal. Acest sport este unul dintre cele mai populare din întreaga lume. Milioane de oameni de diferite vârste și statut social,  dau preferință acestui joc. Însă, fără o i bună, jocul de calitate este imposibil. De calitatea mingii depinde acuratețea loviturii, și, acesta este exact scopul principal al jucătorului. Iată care sunt principalele caracteristici în alegerea unei mingi pentru fotbal.

Ghidul cumpărătorului

Mingile de fotbal sunt împărțite în patru categorii, în funcție de intensitatea utilizării și de nivelul jucătorilor.

 • Mingea profesională 

O astfel de minge este potrivită pentru joc pe orice suprafață și în orice condiții meteorologice. Atunci când se cumpără o astfel de minge, se poate solicita cu ușurință vânzătorului certificatul de calitate, care confirmă faptul că acea minge are toate calitățile pentru a se putea juca la cel mai înalt nivel.

 • Mingea pentru meci

Cea mai durabilă dintre toate tipurile de mingi de fotbal, deoarece are o aderență excelentă pe teren în timpul jocului.

 • Mingea de antrenament

Pe bună dreptate, poate fi considerată cea mai comună. Are o acoperire hidrofugă și o rezistență sporită. Acest tip de minge, este adesea folosită pentru antrenament.

 • Minge mini-fotbal

Această minge are o rază mai mică decât cea obișnuită. De asemenea, revenirea sa este considerabil mai scăzută.

 • Volum și greutate

Nu toate mingile au aceeași ​​greutate și dimensiune. Pentru jucătorii care nu au încă opt ani, a fost dezvoltată o minge cu o greutate cuprinsă între 311 și 340 de grame și o circumferință de 57-60 de centimetri. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, FIFA recomandă să se folosească mingi care cântăresc între 340 și 368 de grame și să aibă o circumferință de 62,5 până la 65 de centimetri. Aceasta corespunde dimensiunii 4 a mingii. O minge standard de a cincea dimensiune este potrivită pentru toți jucătorii de peste 12 ani. Greutatea sa variază între 396 și 453 de grame, iar diametrul circumferinței este de la 67,5 până la 70 de centimetri.

 • Stratul exterior

Rezistența mingii, ca și costul acesteia, depind de materialul din care este realizat stratul exterior. Acum, marea majoritate a mingilor sunt fabricate din materiale sintetice. Producătorii sunt forțați să abandoneze pielea, deoarece după un timp aceasta se întinde, ceea ce afectează proprietățile impermeabile ale mingii, deoarece absoarbe mai multă umiditate. Majoritatea mingilor de fotbal sunt fabricate din clorură de polivinil și poliuretan.

 • Camera mingii

Camera este un alt element extrem de important al mingii. Oferă produsului o formă care păstrează aerul din interior. Camerele sunt fabricate în principal din două materiale,  butil și latex. Mingile cu camera din latex au o cale de zbor mai stabilă. Ele sunt, de asemenea, mai sensibile și mai moi. De aceea jucătorii profesioniști de fotbal preferă acest tip de mingi, deși camerele latex au un dezavantaj semnificativ. Din cauza porozității pe care o capătă în timp, acestea eliberează aer și, prin urmare, necesită pompare periodică.  Spre deosebire de latex, camerele de butil țin perfect aerul, dar sunt mult mai puțin sensibile și mai rigide.

Cea mai bună minge de fotbal

Minge Fotbal Select SUPER

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

 • pentru competiție
 • mărime 5
 • piele ecologica
 • pentru gazon natural si artificial