Termostatul este un dispozitiv, conceput pentru a oferi și regla o anumită temperatură în cameră, creând astfel condiții confortabile și optime de trai. Baza funcționării termostatului este principiul termostatului, prin intermediul căruia este instalată și reglată automat temperatura dispozitivelor de încălzire și, în consecință, temperatura aerului din încăpere, până la indicatorii stabiliți de utilizator.

Ghidul cumpărătorului

Menținerea temperaturii necesare în încăperi este asigurată de funcționarea termostatelor care au senzori de temperatură la distanță sau încorporați și care transmit semnale către unitatea termostatului.

Tipuri

  • Termostate de tip ON/OFF
  • Termostate programabile de cameră cu posibilitatea de programare pentru 7 zile
  • Termostate fără fir cu comunicație wireless.

Termostat mecanic

Acest tip este utilizat într-un sistem de încălzire urbană. Termostatul mecanic ia în considerare temperatura aerului din cameră și condițiile meteorologice de afară. Modele simple sunt acționate prin rotirea butonului. De fapt, termostatul mecanic efectuează numai funcția de reglare de bază, cu o limită maximă de +35 de grade. Dacă nu ai nevoie de alte funcții, atunci modelul mecanic este suficient.

Termostat electronic

Dispozitivul este realizat cu un senzor, un releu și un dispozitiv de procesare a semnalului. Deoarece dispozitivul are un control fiabil și precis al temperaturii, este preferat de mulți proprietari. Este un dispozitiv  electronic adecvat pentru sisteme de încălzire prin pardoseală, aparate de încălzire, aparate de aer condiționat.

Termostat electromecanic

Sistemul utilizează o placă bimetalică și un regulator, care se bazează pe expansiunea metalelor atunci când sunt încălzite.

Termostat programabil digital

Îl poți seta pentru o zi sau pentru mai multe zile. Structurile senzoriale diferă doar prin modul în care sunt controlate. Un astfel de dispozitiv este indispensabil pentru cei care pleacă de multe ori de acasă. Dacă ai nevoie de încălzire numai la o anumită oră și nu în permanență, atunci controlerul  va face acest lucru.

Programe și alte funcții

Programele permit setarea individuală a temperaturii camerei pentru fiecare zi a săptămânii, cu 2-4 intervale de timp și temperaturi independente pe zi. De asemenea, ele pot fi echipate cu programe suplimentare, activate prin apăsarea unui buton separat.

Funcția Vacanță. Oferă economii de energie prin reducerea temperaturii pentru o perioadă de absență a persoanelor de până la câteva luni. Programul este oprit și termostatul trece în modul normal de funcționare.

Programul Party. Când acesta este activat, modul zilnic este menținut temporar timp de 1 până la 23 de ore, cu revenirea ulterioară la funcționarea normală.

Funcția Zile nelucrătoare. Când este activată, programul de duminică este menținut timp de câteva zeci de zile. Modurile suplimentare îți permit să selectezi alți algoritmi de operare, fără a fi necesară reprogramarea.

TOP Cele mai bune termostate pentru centrală

Termostat digital wireless LOGICTHERM C3RF pentru controlul temperaturii ambientale Cod produs: WAT0000000129 Distribuie Compara

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • universal
  • consum redus de energie electrică
  • wireless

Dezavantaje:

  • material plastic.