Încrederea că lucrurile valoroase din apartament, case private, birouri vor fi în siguranță, pot fi obținute doar dacă ai un seif. Cumpărarea unui seif este necesară doar în astfel de cazuri. Tehnologiile de producție a acestor produse a ajuns destul de departe, iar alegerea unui seif se face în fucnție de nevoile utilizatorului. 

Ghidul cumpărătorului

Acum, seifurile sunt folosite  în aproape orice apartament și birou, până la organizații bancare și guvernamentale. Ele sunt folosite pentru a stoca în siguranță bani, bijuterii, antichități, documente și alte obiecte de valoare. Seiful este o construcție armată din metal, care este blocată și destinată să protejeze conținutul de furt sau foc.

Tipuri

Încorporate

Sunt potrivite pentru case private sau hoteluri. Sunt încorporate în mobilier, nișe în pereți sau podele. Astfel de produse au un volum mic, 1-2 rafturi, uneori – un trasor (un compartiment intern, blocat cu o cheie separată). Pentru a spori siguranța, seifurile sunt prevăzute cu orificii de fixare sau bare de armare. Sunt potrivite pentru depozitarea unor cantități mici de bani, obiecte personale, documente și arme de protecție.

De birou

Aceste produse vin în diferite dimensiuni, atașate în pereți sau podele. Sunt de dimensiuni medii și sunt potrivite pentru stocarea documentelor importante și a registrelor. Un produs cu sertare sau mai multe compartimente  va ajuta la stocarea convenabilă a documentelor, a înregistrărilor de arhivă și a obiectelor de valoare. Cele mai multe seifuri de birou sunt dotate cu compartimente interne închise, pentru documente stricte sau pentru numerar.

Bancare

Au cel mai înalt grad de rezistență la efracție. Astfel de modele sunt folosite în instituțiile bancare sau pentru nevoile personale, pentru a stoca sume mari de bani, bijuterii, colecții. Seifurile bancare sunt de mari dimensiuni și greutate, și pot fi fixate cu ancore în podea sau perete.

Auto

Pasionații de mașină pot, de asemenea, să protejeze obiectele valoroase din cabină, ascunzându-le pur și simplu în mașină. Aceste modele sunt mici și sunt folosite pentru depozitarea cheilor de la casă, a documentelor etc. 

Design

O atenție deosebită se acordă  seifurilor exclusiviste. Ele au un design atractiv, dimensiuni mari și un nivel ridicat de rezistență împotriva șocurilor. Astfel de seifuri subliniază statutul proprietarului și sunt potrivite pentru stocarea unor sume mari de bani, colecțiilor unice, a bijuteriilor, antichităților și a altor obiecte exclusiviste.

Sistem de blocare electronic

Principalele avantaje ale acestui tip de blocare sunt funcționalitatea, viteza de acces la conținut și confortul. Utilizatorul introduce pur și simplu combinația de numere,  rotește mânerul special, iar seiful este închis sau deschis. În acest caz, codul de acces poate fi schimbat cu ușurință, iar riscul pierderii accidentale a cheii nu mai tinde să fie o problemă pentru proprietar. 

TOP Cele mai bune seife cu cifru electronic

Seif Metalic cu Cifru Electronic si Cheie 4050EZ, cu 2 Rafturi Detasabile, pentru Acte, Casa de Bani, Cutie de Valori, 500x400x330 mm, Gri

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • două sisteme de închidere
  • dimensiuni ideale
  • rafturi detașabile.

Dezavantaje:

  • nu deține.