Un sampon nuantator pentru păr este un mod convenabil de a schimba ușor culoarea buclelor, fără a recurge la ajutorul vopselelor agresive. Dacă dorești să schimbi nuanța părului în mai multe tonuri, să-l reînvii, să-i dai strălucire și profunzime, atunci șampoanele nuanțatoare sunt ceea ce ai nevoie. Mijlocul tonal este spalat relativ rapid, ceea ce poate fi un plus daca nuanța nu ti-a placut. Producătorii dau termene diferite, dar în medie este vorba despre 7-10 tipuri de șampoane nuanțatoare. Datorită lipsei de amoniac și a oxidanților, agenții de tonalitate ajută la menținerea sănătății părului. În plus, față de pigment, acestea sunt completate cu vitamine, uleiuri esențiale și extracte de plante, ceea ce face ca astfel de șampoane să prezinte siguranță.

Ghidul cumpărătorului

Alegerea este complicată de faptul că o marcă poate avea până la 17 nuanțe diferite. Există mai multe principii pentru alegerea unui șampon nuanțator.

Tipuri de nuanțe

  • Nuanța pentru părul blond are un pigment purpuriu sau albăstrui care umbrește întreaga paletă blondă.Cel mai adesea, șamponul nuanțator pentru blonde are un ton violet sau albăstrui, iar alegerea lui este suficient de mare. O astfel de varietate îți permite să experimentezi mult și, în funcție de rezultatul dorit, poți face față problemei larg răspândite a stării de îngălbenire.
  • Mijloacele tonale de culoare roșie dau buclelor un ton de cupru.
  • Tonurile de lumină se potrivesc părului de orice culoare și dau o nuanță aurie.
  • Pigmentul negru nu este potrivit pentru toată lumea și este spălat destul de greu.

Nivelul PH

Nivelul PH nu trebuie să fie mai mic de 5,5 și nu mai mare de 6. În cazul în care acesta este mai mic sau mai mare,  dupa folosirea acestui sampon, firul de păr devine solzos, astfel încât părul își pierd foarte repede umezeala și își reduce elasticitatea  în timp.

Compoziție

În ceea ce privește agenții tensioactivi, este mai bine dacă în componența samponului nuanțator există  sulfat de lauret de magneziu. Este, de asemenea, bine dacă tonicul conține extracte de îngrijire, cum ar fi  albăstrea, aloe, mușețel, calendula.

Producători

Acordă atenție țării de origine. În multe țări, aceste produse nu sunt supuse certificării, și, prin urmare, ca element de colorare, producătorii folosesc deseori mijloace dăunătoare și chiar periculoase, de exemplu, săruri de metale alcaline. Aceste săruri  sunt foarte agresive și pătrund în structura părului, deteriorându-l. Producătorii europeni folosesc pigmenți naturali, care formează un film color subțire pe suprafața părului, dar nu penetrează în interior.

TOP Cele mai bune șampoane nuanțatoare

Sampon nuantator Loreal Serie Expert Silver

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • previne și neutralizează îngălbenirea părului
  • unisex
  • fără silicon.

Dezavantaje:

  • nu suportă mai mult de 150 kg.