Procesul de reducere a greutății corporale este o situație stresantă pentru toată lumea, deoarece pentru funcționarea normală a corpului este nevoie de un ritm stabil al cursului proceselor metabolice. Cântărirea săptămânală trebuie să devină pentru tine un ritual obligatoriu, în lupta de menținere a greutății corporale.

Ghidul cumpărătorului

Tipuri

Cantare electronice. Pot reduce semnificativ gradul de eroare în măsurători. Printre avantajele acestora, se numără precizia măsurătorilor. Erorile cântarelor electronice variază între 5 și 10 grame. Acest lucru este important pentru persoanele care își controlează strict greutatea în fiecare zi.

Cântare inteligente. Cele mai recente evoluții au ajutat la crearea cântarelor pe baza a patru senzori, care citesc informații din întreaga zonă a presării, dând informațiile cele mai exacte cu privire la presiunea exercitată asupra plăcii. Indicațiile acestor cântare dau valori cu o eroare de până la 5 grame. Cele mai recente tendințe în dezvoltarea tehnică, fac posibilă transformarea cântarelor corporale inteligente într-un adevărat centru de diagnosticare.

Cântare corporale manufactoriale. Cele mai noi modele  permit  măsurarea nu numai a greutății corporale, ci și procentul de oase, grăsime și țesut muscular. Acest lucru se realizează prin măsurarea potențialului electric al corpului. Acest tip de cântare corporale inteligente nu sunt recomandate a fi utilizate de către copiii sub 10 ani, femeile însărcinate, persoanele cu afecțiuni ale inimii și ale creierului.

Unități de măsură

Multe modele de cântare corporale oferă posibilitatea de a alege în mod independent unitățile de masă. Unitățile care măsoară greutatea sunt kilograme, grame și alte măsurători exotice.

Alimentare

Cântarele corporale inteligente în marea majoritate funcționează pe baterii. Există modele care funcționează pe panouri solare sau pe energia cinetică a impulsului. Dar fiabilitatea și stabilitatea acestor dispozitive lasă mult de dorit. Să nu mai vorbim de ascetismul funcțional – această  energie nu dă rezultate clare. Prin urmare, este mai bine să cumperi cântare pe baterii. Bateriile cu litiu asigură o durată mai lungă de viață a dispozitivului, decât alți analogi.

Afișaj LCD

Acest element este extrem de important, deoarece este principala sursă de informație pentru utilizator. Afișajul are iluminare de fundal și poate indica greutatea, timpul, temperatura ambiantă, nivelul bateriei și o serie de alte informații valoroase și actualizate.

Material

Materialul utilizat este sticla sau metalul. Pentru fanii designului futurist, există cântare cu o suprafață de sticlă. Combinația de sticlă și metal arată destul de modernă și extrem de tehnologică. Suprafața cântarelor realizată din sticlă securizată de înaltă rezistență, este capabilă să reziste la sarcini semnificative. Pentru adevărații cunoscători și esteți, piața pentru cântare corporale inteligente,  oferă aparate cu o suprafață de piatră. Modelele unui astfel de plan au, de obicei, destul de multă greutate (10-15 kilograme) și, în consecință, un preț ridicat.

TOP Cele mai bune cântare corporale inteligente

Cantar inteligent Xiaomi Mi Body Fat

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • 10 puncte de date precise prin Aplicatia Mi Fit
  • Analiza avansată a impedanței bioelectrice
  • tehnologiei Bluetooth 4.0.

Dezavantaje:

  • nu suportă mai mult de 150 kg.