Polizoarele de frezat unghiulare  sunt necesare nu numai pentru profesioniștii din domeniul construcțiilor și reparațiilor, ci și pentru gospodarii de acasă. Atunci când alegi cel mai bun polizor unghiular, în primul rând, este util să stabilești principiul funcționării instrumentului.  Acest instrument, este o mașină cu motor electric, un rotor, un arbore filetat pentru dispozitive atașate, un capac de protecție și un mâner, aceasta fiind o scurtă listă a componentelor principale, care, desigur, este mult mai lungă. 

Ghidul cumpărătorului

Principala calitate pe care fiecare maestru o așteaptă de la un instrument, este fiabilitatea. Acest concept include uzura, întreținerea și rezistența la sarcini mari. Există polizoare unghiulare cu fir și reîncărcabile, profesionale cu putere mare, medii și mici pentru nevoi casnice.

Dimensiunea discului

Alegerea unui flex ieftin, dar bun, trebuie făcută în așa fel încât dispozitivul achiziționat să se potrivească nevoilor tale. Pentru a face acest lucru, trebuie să știi care dintre ele au o importanță primordială. Parametrul cel mai important pentru alegerea unui model bun este dimensiunea discului, adică partea dispozitivului care, atunci când efectuează orice lucrare, intră în contact cu materialul care poate fi procesat. Diametrul discului determină în mod direct adâncimea la care va fi posibilă tăierea lemnului, a metalului sau a altor materiale. În acest caz, trebuie avut în vedere că, pe măsură ce se utilizează, discul se absoarbe suficient de repede, astfel încât adâncimea tăierii scade treptat.

Puterea

Puterea poate fi de aproximativ 500 de wați pentru modele ieftine și până la 3 kW pentru dispozitive profesionale. La alegerea dimensiunilor discurilor, puterea dispozitivului trebuie selectată în conformitate cu lucrările care vor fi executate de polizor. Cu cât este mai mare puterea dispozitivului, cu atât mai mult timp acesta va putea funcționa sub sarcină, însă, greutatea sa va fi mai mare. Dacă polizorul va fi folosit pentru o muncă laborioasă pentru o perioadă lungă de timp, cea mai bună versiune este modelul cu capacitatea maximă, cu diferite dimensiuni ale discului.

Viteza

Indicatorul de viteză nu este cel mai important, deoarece modelele moderne diferă în funcție de viteza aleasă și calculată, cu care discul se rotește. Trebuie remarcat faptul că această viteză depinde de diametrul discului. Pe măsură ce este utilizat,  în timpul funcționării discul își reduce dimensiunea, și, este important să te asiguri că ai posibilitatea de a regla viteza.

Caracteristici suplimentare

Soft Start. Contribuie la sporirea confortului în utilizare, prelungește durata de viață și, de asemenea, elimină fluctuațiile bruște de curent.

Protecție împotriva blocării. Această funcție este extrem de importantă, deoarece împiedică defectarea mecanismului în timpul utilizării acestuia.

TOP Cele mai bune polizoare unghiulare

Polizor unghiular (flex) Bosch Professional GWS 750, 750W, 11000 RPM, 125mm

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • profesional
  • pentru toate suprafețele
  • 11.000 rotații pe minut
  • anti-restart.

Dezavantaje:

  • fără baterii, numai la rețea.