Atât în zonele urbane, cât și în zonele rurale, casele sunt de obicei individuale. Și acolo, se pare, că interfonul este necesar. Desigur, un interfon este potrivit și necesar atât pentru case, cât și pentru apartamentele de la bloc, mai ales pentru o persoană cu dizabilități, care nu poate ieși la o întâlnire cu un oaspete.

Ghidul cumpărătorului

Interfonul este un dispozitiv special de comunicare care oferă o legătură de comunicare între două sau mai multe persoane,  fără a recurge la utilizarea unei rețele publice de telefonie. Înainte de a cumpăra un interfon pentru acasă, este important să te gândești exact la caracteristicile de care ai nevoie. Există diferite modele și trebuie să te gândești ce tip se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Tipuri

În funcție de capacitatea de a comunica între utilizatori, interfoanele sunt de două tipuri:

 • interfoane cu un singur sens
 • interfoane cu mai multe canale.

 Trebuie remarcat faptul că, în funcție de tipul de comunicare, interfoanele sunt împărțite în:

 • interfoane wireless. Acestea funcționează pe principiul modulației frecvenței pe o singură fază a rețelei AC. Deci, se pot folosi mai multe canale de frecvență pentru transmisia de sunet.
 • interfoane cu cablu. Acestea sunt foarte populare datorită prețului rezonabil și posibilității de a alege lungimea cablului.
 • video interfon. Semnul video include o cameră foto stradală și una în casă. În plus față de telefon, încorporează un monitor care îți permite să vezi în direct imaginea exterioară. În funcție de dispozitiv, imaginea poate fi color sau alb-negru.

Audio

Interfonul  permite comunicarea vocală cu exteriorul. Sistemul este compus dintr-un semnal de stradă, care este completat de un telefon cu fir sau fără fir,  instalat în acasă.

Design si confort

Atunci când alegi un interfon, este important să ții cont de 4 aspecte: design, durabilitate, confort și tehnologie. Astăzi,  poți găsi modele cu un design de înaltă calitate și avansate tehnologic, care se potrivesc perfect in orice casă modernă, și, de asemenea, să fii mulțumit de alegerea ta, pentru a te bucura  mai mulți ani de calitatea dispozitivului. De asemenea, dacă alegi un video interfon, este important ca monitorul să fie intuitiv și ușor de utilizat. Acest lucru te va asigura că dispozitivul poate fi folosit cu ușurință.

Accesorii

Pe piață găsești o gamă largă de accesorii pentru interfon, printre care se numără:

 • Cutii de suprafață: indicate pentru a proteja panourile stradale de vreme rea și acte de vandalism.
 • Monitoare: receptoare de imagine suplimentare, în funcție de model. Foarte util pentru case mari, deoarece pot fi instalate mai multe monitoare în locuri diferite.

TOP Cele mai bune interfoane pentru acasă

Set interfon cu fir Home DP 02

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

 • codificare digitală
 • sistem electronic de deschidere a porții
 • transfer sonor de calitate excelentă

Dezavantaje:

 • sistem cu două fire.