Pergola este un pavilion de grădină pentru protecția împotriva soarelui și a ploiiPoate fi o structură autonomă sau un element al fatadei unei clădiri. Chiar și în Evul Mediu, pergolele au fost create special pentru odihna în timpul zilei. În rândul pergolelor, este inclusă și pergola retractabilă pentru curtea din spate, grădină sau terasă, dar și pentru acoperișul cu terasă al unui hotel, bar sau restaurant în aer liber.

Ghidul cumpărătorului

Pergola retractabilă este o soluție ideală pentru designul pavilioanelor pentru piscină și zonele de vară ale grădinilor și restaurantelor. Combină rafinamentul formelor, manufacturabilitatea și calitatea înaltă. Pergola este realizată din țesătură din PVC de înaltă calitate, care asigură o umbră groasă, blochează penetrarea razelor ultraviolete și protejează împotriva ploii. Designul este mobil și ușor pentru orice structură de foișor sau terasă. Elementele pavilionului sunt realizate din aluminiu sau oțel și sunt vopsite în culori diferite, ajutând  la crearea pergolei în diferite stiluri arhitecturale.

Tipuri

Pergole retractabile Decolife sunt în măsură să ofere confort și un aspect elegant pentru orice pavilion. Protejează împotriva razelor strălucitoare, a căldurii, a ploii torențiale și, în orice loc va crea o atmosferă minunată pentru relaxare.

Pergole bioclimatice. Protejează împotriva soarelui arzător și a ploii. Lamelele retractabile, ajută la reglarea nivelului iluminării și fluxului de aer, creând un microclimat ideal.

Pergola Sattler. Se găsesc într-o paletă diversă de culori, fiind disponibile în 450 de versiuni. Materialul pentru pergole  practic nu arde, este rezistent la formarea mucegaiului si nu este susceptibil la putrezire.

Pergola Vario. Este destinată  pentru rezolvarea sarcinilor nestandardizate.  Vine instalată pe o structură existentă.

Materiale

  • materiale rezistente la umezeală. Materialul dens din PVC, are un aspect estetic deosebit și protejează perfect de lumina soarelui și de rafalele de vânt;
  • rezistente la uzură din policarbonat. Oferă pavilionului un aspect modern și original și este ușor de curățat;
  • profil de foaie . Copertinele frumoase din profil, se disting printr-o bogată varietate de soluții arhitecturale;
  • placi de acoperisuri moi și placaj. Este produsă într-o varietate de soluții de culoare și poate împodobi o compoziție peisagistică.
  • în general se găsesc mai multe tipuri de materiale, datorită dezvoltărilor tehnologice moderne și a unei game largi de oferte de pe piață.

Structura

Structurile cu balamale pot fi achiziționate în formă gata și poate fi compilat un proiect independent,  alegând cea mai bună opțiune pentru amenajarea teritoriului de vară.

TOP Cele mai bune pergole retractabile

Pergola Retractabila 3x3x2.3 m Ecru

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • ideală pentru curți și grădini
  • structură din oțel
  • oferă un grad ridicat de protecție solară.

Dezavantaje:

  • mecanism manual.