Aproape toți oamenii folosesc un ceas de perete, acasă sau la serviciu. Din punct de vedere al interiorului, ceasurile joacă, de asemenea, un rol foarte important, deoarece ele reprezintă un decor independent,  care completează elegant designul unui apartament sau birou. Ceasul de perete cu un design elegant, poate decora chiar și cel mai rafinat interior.

Ghidul cumpărătorului

În zilele noastre există multe ceasuri diferite ca formă, stil, funcționalitate, precum și gama de culoare. Deci,  cum să alegi un ceas de perete?

Ceasurile cu cuarț, datorită gamei largi și a prețului accesibil, sunt de departe cele mai populare. Principalul criteriu în alegerea unui ceas este precizia lui. Cele mai bune ceasuri de perete cu cuarț au o eroare de numai o jumătate de secundă pe zi, iar,  cele mai exacte sunt modelele mecanice mai scumpe.

Bateria

Trebui să acorzi atenție consumului de curent al bateriei pe care mecanismul îl consumă, deoarece bateria ceasului va fi mai durabilă, dacă mecanismul consumă mai puțini microamperi. Vei crede că acest lucru este minor, însă nimeni nu-și dorește să schimbe bateria prea des.

Ecranul de protecție

Ecranul de protecție este o parte importantă a ceasului de perete. Cel mai durabil este cel acrilic sau așa cum se mai numește  plexiglas, care este aproape imposibil de rupt. Din punct de vedere al securității, este cel mai bun. Dar există și minusuri și anume,  lipsa de strălucire. Ceasurile cu geamuri obișnuite sunt foarte periculoase pentru utilizare. De asemenea, pentru producție se utilizează sticlă minerală, rezistent la praf și la zgârieturi.

Cadran

Pentru fabricarea cadranului sunt utilizate diverse materiale: metal, hârtie, lemn, ceramică, film, carton etc. Desigur, totul depinde de designul ceasului. Un ceas cu cadran din lemn sau metal, trebuie să stea fixat în siguranță pe cârlig, pentru că în timp, din cauza greutății poate cădea. Cadranul din carton, nu trebuie să fie agățat într-un mediu umed, cum ar fi: pridvor , baie, bucătărie, balcon.  O altă caracteristică importantă a cadranului,  sunt cifrele care arată ora și care trebuie să fie lizibile, acesta fiind principalul lucru pentru care a fost proiectat ceasul.

Design

În cazul în care camera are  o mulțime de diferite articole decorative, nu este necesar să cumperi un ceas de perete de dimensiuni mai mari și complex în design.  Și invers,  în cazul în care camera este simplistă în decor, este necesar să se achiziționeze un ceas mare, cu un design mai amplu, care să iasă în evidență.

TOP Cele mai bune ceasuri de perete

Ceas de perete cu fluturi exteriori

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • material MDF furniruit
  • stil modern
  • display analogic.

Dezavantaje:

  • fără cifre.