Pentru a manca un delicios kebab, astăzi, nu trebuie să mai mergi  în natură sau să vizitezi restaurante la modă. Un grătar pe gaz poate înlocui chiar și aragazul obișnuit din casă, deoarece posibilitățile de gătit pe el, sunt nelimitate. Astfel de dispozitive sunt întotdeauna gata de funcționare, fiind suficient să pornești zona de gătit pentru a prepara delicii în cinci minute. Pe lângă pregătirea rapidă, echipamentul este echipat cu zone termice pentru pregătirea mai multor feluri de mâncare diferite în același timp, iar întreținerea lor se face mult mai ușor decât la grătarele electrice sau pe cărbune.

Ghidul cumpărătorului

Tipuri

Grătarele pe gaz pot fi mobile, conectându-se la buteliile cu gaz și  grătare staționare care pot fi conectate în casă, la rețeaua de gaze. Grătarele pe gaz, nu scot fum, deci sunt potrivite și pentru spații închise. Dacă alegi o opțiune mobilă, ai trei tipuri de alimentare: gaz petrolier, gaz metan sau combinat, folosind practic orice materie primă. Alegerea depinde de condițiile în care va fi utilizat echipamentul.

Materiale

  • Grătarele pe gaz din oțel sunt scumpe, dar sunt ușor de curățat și nu ruginesc.
  • Grătarele pe gaz din fontă sunt ieftine, însă ele mențin căldură mai mult timp.
  • Grătarele pe gaz din oțel inoxidabil. Oferă o ardere lentă, astfel încât preparatele nu se vor arde. Un astfel de dispozitiv necesită o îngrijire minoră, și nu-și va pierde atractivitatea nici după 10 ani.

Dacă pentru tine prețul are prioritate atunci poți alege un grătar din fontă. Dacă confortul este important pentru tine, atunci poți alege un grătar din oțel.

Funcții suplimentare

Protecție automată pentru incendiu. Este mult mai profitabil să cumperi un grătar standard, cu o formulă îmbunătățită de protecție automată pentru incendiu. Astfel de modele sunt mai scumpe decât grătarele pe gaz simple, însă protejează bucătarul în timpul gătitului. Dacă arzătorul se stinge accidental, gazul este automat închis.

Instalații de separare a flăcării. Trebuie să te asiguri  că acestea sunt deasupra arzătorului, și nu pe partea laterală. Se acumulează murdărie, ceea ce duce la defecțiuni.

Paleți pentru colectarea grăsimilor. Acestea au o funcție  importantă care nu trebuie neglijată.

Plasarea arzătoarelor

Mulți producători creează în mod special iluzia unei suprafețe mari de gătire. De obicei, mai multe arzătoare sunt inutile în cazul grătarelor. Este important ca arzatoarele să fie la o distanță egală și să creeze o singură zonă termică.

TOP Cele mai bune grătare pe gaz

Gratar gaz LANDMANN 12736,3 arzatoare,3.2 kw fiecare din aluminiu,27.5 x40 cm(dublu)

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • material inox
  • accesorii: termometru,  capac,  spațiu depozitare
  • 3 arzătoare

Dezavantaje:

  • nu deține.