Dacă îți plac pastele proaspete, făcute acasa, le poți face in doar 10 minute cu apartul pentru paste, care va face totul pentru tine, necesitând din partea ta doar adaugarea ingredientelor potrivite. Aparatul amestecă ingredientele, frăgezește aluatul și începe să formeze fidea pentru ciorbe sau Rigattoni/Penne, Lasagne, Spaghete, Fettucini, Linguine, Tagliatelle etc. Dispozitivul poate conține atașamente pentru prepararea diferitelor tipuri de paste făinoase. Este incredibil de simplă, astfel încât vei avea timp să experimentezi puțin, încercând să adaugi în aluat plante aromatice, spanac sau suc de roșii sau de sfeclă.

Ghidul cumpărătorului

Pasionații de paste proaspete știu că fabricarea pastelor acasă este foarte ieftină. Din acest motiv, dacă îți plac pastele proaspete, ar fi util să investiți într-un aparat pentru paste. Acest dispozitiv este foarte ușor de utilizat și există sute de modele  pe piață. În ceea ce privește alegerea celui mai bun  model, trebuie să evaluezi modul în care va funcționa aparatul, și dacă dorești, de asemenea, să producă în mod automat diferite formate de paste.

Tipuri

Profesionale. Modelele care utilizează un motor industrial sunt mai potrivite pentru procesarea continuă, acest tip de aparat fiind potrivit pentru restaurante.

De uz casnic. Dacă fabricarea de paste proaspete este  o distracție de familie, atunci poți cumpăra un aparat simplu de făcut paste, cu o putere mică.

Extrudare și  laminare

Aparatele de făcut paste sunt de două feluri: extrudare și laminare.

Extrudare. Mașina pentru aluatul de extrudare reamintește de mașinile profesionale ale fabricilor de paste, datorită structurii și funcționalității lor. Mașinile de acest tip nu sunt potrivite pentru fabricarea aluatului de lasagna, dar permit fabricarea de paste scurte.

Laminare. Acest tip de aparat este cel mai răspândit și permite producerea așa-numitelor paste bolognese, fidea, tăiței, pappardelle, maltagliati, lasagna, cannelloni și diverse tipuri de paste pentru umplut, cum ar fi tortellini, tortelloni, ravioli, agnolotti etc.

De asemenea, aparatele de făcut paste pot fi manuale și electrice. Mașinile pentru fabricarea aluatului, de extrudare sunt caracterizate prin faptul că aluatul este trecut printr-un cilindru, la capătul căruia este introdusă o matriță.

Extruderul este utilizat pentru a pune în aplicare formatele de paste scurteDuzele pot fi schimbate în funcție de formatul de paste care trebuie obținut. Aceste mașini pentru fabricat paste, sunt folosite mult mai des în medii profesionale.

Malaxor

Malaxorul este echipat cu trei palete care efectuează o mișcare rotativă, ceea ce face ca aluatul să fie complet și omogen. Pe piață există diferite mărci și modele, dar toate sunt utile pentru frământare rapidă, fără murdărire și cu  utilizarea în siguranță a  energiei electrice. Malaxoarele  planetare au o capacitate de la 500 g și până la 2 kg.

TOP Cele mai bune aparete pentru paste

Aparat de Facut Paste Camry cu 7 Forme Spaghete, Lasagna, Penne, Tagliatelle, Putere 150W, Culoare Alb

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • 7 forme pentru paste
  • pregătește rapid aluatul
  • nivel mediu de zgomot

Dezavantaje:

  • putere mică.