Zăpada poate complica în mod semnificativ viața, atât pentru locuitorii unei case la curte, cât și  populația unui întreg oraș. Soluția problemei zăpezii, este să cumperi o freză de zăpadă. Freza de zăpadă este proiectată pentru curățarea căilor de acces și pentru străzi. Dispozitivul se menține perfect pe  suprafață,  datorită greutății destul de reduse. Principalele caracteristici pe care trebuie să le iei în considerare atunci când vrei să cumperi un astfel de dispozitiv, sunt modul de mișcare, puterea și tipul motorului, prezența unui starter electric, parametrii de captare (lățime și înălțime) și masa dispozitivului. 

Ghidul cumpărătorului

Tipuri

Frezele de zăpadă, sunt împărțite după tipul de motor:

Electric. Este utilizat cel mai adesea în sectoarele private, în care zona de curățare nu este foarte mare. Puterea lor este de până la 2000 W și sunt livrate cu o roată de cauciuc. Avantajul acestor freze de zăpadă este ușurința în utilizare și greutatea redusă.

Benzină.  Este un dispozitiv puternic pentru îndepărtarea zăpezii. Este echipat cu o cutie de viteze, o carcasă puternică din metal și roți mari din cauciuc. Această freză de zăpadă este capabilă să elimine chiar și munți de zăpadă. Freza pe benzină trebuie să fie achiziționată numai în acele cazuri în care trebuie eliminate  cantități mari de zăpadă. Este un dispozitiv relativ costisitor, însă avantajul este  consumul redus de combustibil și faptul că nu necesită întreținere.

Modul de transport

Autopropulsat. Se deplasează independent, și, prin urmare este posibilă curățarea zonelor mari de zăpadă, reducând eforturile operatorului și crescând puterea. De asemenea, avantajul lor important îl reprezintă capacitatea de a arunca zăpada la o distanță mai mică de 15 m. De asemenea, acestea sunt rezistente la condiții de temperatură foarte scăzută și sunt capabile să elimine cantități mari de zăpadă.

Fără autopropulsare. Tehnologia de înlăturare a zăpezii fără autopropulsare este cea mai bună alegere pentru proprietarii de parcele mici, deoarece pot face treaba pe cont propriu. Astfel de freze au o serie de avantaje: disponibilitate, precizie, economie și manevrabilitate. Dar, în același timp, există și unele dezavantaje, cum ar fi cantitățile mari de zăpadă pe care nu le  poate îndepărta.

Tipul de transport

  • Roată. Este folosită de modelele autopropulsate. Blocarea roții permite să îndrepți mașina spre direcția dorită.
  • Crawler. Este potrivită pentru zonele deschise acoperite cu un strat consistent de zăpadă.

TOP Cele mai bune freze de zăpadă

Freza pentru zapada Hecht 9022, 5.5 CP, latime 56 cm

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • mâner ergonomic
  • 3600 rpm
  • putere motor 5.5 cp

Dezavantaje:

  • nu este profesională.