Saltele din spumă cu memorie și-au câștigat popularitatea de mult timp, în timp ce latexul a devenit cunoscut doar cu câțiva ani în urmă. Spuma cu un efect de memorie, dă saltelei capacitatea de a repeta forma corpului uman. Această caracteristică oferă o senzație confortabilă și în cele din urmă ușurează durerile de spate. În plus, partenerul, care va dormi lângă tine, nu va interfera cu tine prin mișcările tale. Spațiul în care te afli, își păstrează formă fixă, indiferent de modul în care te vei întoarce.

Ghidul cumpărătorului

Spuma cu memorie este un material polimeric pe bază de spumă poliuretanică. La fel ca toți polimerii, nu este foarte alergenic, nu se descompune, nu se deteriorează la umiditate și microorganisme, și are, de asemenea, unele proprietăți speciale. Așa-numitul efect de memorie, constă în faptul că materialul este deformat elastic sub presiunea corpului, fără a exercita o rezistență asupra corpului, fără a strânge mușchii și vasele de sânge. După ce persoana părăsește patul, materialul ia forma sa originală.

Tipuri

 1. Spumă termo-elastică. Aceasta diferă prin faptul că efectul de memorare a formei poate fi dobândit numai după încălzire. Pentru a lua forma corpului, salteaua trebuie amplasată într-o cameră bine încălzită, sau, să te culci pe ea și să aștepți încălzirea. Aceasta este un tip de saltea ieftină, produsă adesea de companiile naționale.
 2. Spuma viscoelastică este produsă în principal de mărci străine. Este capabilă să se adapteze la formele corpului în orice condiții, atât în ​​camerele reci cât și în cele calde. O astfel de saltea este mult mai bună, chiar dacă prețul ei este mai mare.

Avantaje

 • Efect bun ortopedic.
 • Abilitatea de a se adapta la orice formă a corpului.
 • Igiena – datorită porozității și densității ridicate, microorganismele dăunătoare nu întră în ea.
 • Hipoalergenicitate în cazul în care salteaua utilizează numai o singură umplutură.
 • Au o durată lungă de viață.
 • Confortabile pentru a dormi împreună cu partenerul de viață, nu se transmit fluctuații de la un partener la altul.

Densitate

Unul dintre criteriile importante este densitatea saltelei din spumă cu memorie. Cu cât este mai mare, cu atât este mai bună calitatea și durata de utilizare. Calitatea ei va dura cel puțin 8 ani. Dacă salteaua mai include și alte materiale de umplutură, ia în considerare ca acestea să nu fie  alergenice pentru tine. Dacă există posibilitatea de a alege un model cu un înveliș din material natural, calitatea ei excelentă se dublează.

TOP Cele mai bune saltele din spumă cu memorie

Saltea Attis Memory cu Spuma de Memorie si Strat Nuca de Cocos, Dimensiuni 160x200x22cm pentru Pat Dublu Matrimonial

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

 • Cu plasă de arcuri, spumă poliuretanică și fibre de cocos
 • Tehnologia DoubleHARD
 • flexibilitate sporită.

Dezavantaje:

 • numai până la 100 kg.