Latexul este o umplutură naturală, care este făcută din seva spumantă din tei de hevea. Are elasticitate și flexibilitate ridicată, este hipoalergenic și antibacterian. Într-un astfel de material de umplutură, acarienii nu trăiesc. Cu toate acestea, materialul în sine este susceptibil de degradare, atunci când este expus la grăsime și lumina soarelui. De aceea, pentru o rezistență suficientă, se adaugă un monomer izopren în producția de saltele latex. Datorită densității și a elasticității ridicate, latexul se adaptează bine sub curbele corpului uman, fără a se comprima, asigurând circulația normală a sângelui. Salteaua cu latex are o rezistență ridicată la umiditate. În același timp, materialul permite trecerea aerului, asigurând o temperatura optimă în timpul somnului.

Ghidul cumpărătorului

Tipuri

Latexul  este adesea folosit în producția de saltele. Este un bloc monolitic sau alternativ în straturi cu alte materiale de umplutură. Grosimea saltelelor cu latex poate varia intre 5-15 cm. Cu toate acestea, nu toate modelele, numite latex, au un material natural în compoziția lor.

Saltele cu latex natural

Umplutura naturală denumită NRL, este organică și anorganică. O saltea cu latex natural va costa ceva mai mult decât alte tipuri, iar durata sa de viata este mult mai mare decât cea a altor produse similare.

Saltele cu latex artificial

Marcat ca SBR. Latexul artificial, după caracteristici este similar cu cel natural, având proprietăți similare. Capacitatea de restaurare și rezistența la uzură a latexului artificial,  este mult mai bună decât cea a materialelor de umplere cu spumă poliuretanică. În comparație cu latexul natural, acesta are un singur avantaj – costul mai mic. Salteaua cu latex artificiale are o durată de viață destul de mare, însă nu poate fi comparat cu latexul natural.

Combinație de latex artificial și natural

Este un amestec de materiale naturale și sintetice,  utilizat pentru saltele. Conform caracteristicilor, nu este mai rău decât latexul natural. În plus, experimentând raportul dintre materialele  naturale și artificiale, producătorii pot crea saltele cu proprietăți de susținere diferite. Uneori proporțiile sunt ascunse deliberat, astfel încât să nu fie copiate de concurenți. Prețul unei saltele cu materiale combinate este mai mare decât cel al unui model sintetic.

Grade de rigiditate

Saltelele latex pot avea grade diferite de rigiditate. Pentru a o găsi pe cea potrivită, trebuie să testezi produsul înainte de cumpărare. Există modele cu mai multe straturi, în care poți schimba straturile de umplere, ajustându-le pentru tine. De asemenea, există saltele bilaterale, în care, de obicei, partea tare are un material de umplutură de nucă de cocos și o parte moale din  latex. Ortopezii recomandă saltele cu latex pentru prevenirea osteochondrozei și pentru cei care au probleme cu coloana vertebrală.

TOP Cele mai bune saltele din latex

Saltea Seven-Z Latex cu arcuri individuale si latex Talalay 100×200 cm

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • 7 zone ergonomice
  • 100% latex natural
  • saltea dublă

Dezavantaje:

  • nivel fermitate mediu.